Premiera! Primul pacient vindecat de HIV! Virusul a disparut din sangele lui!

In: Sanatate

Un britanic ar putea deveni prima persoana din lume vindecata de HIV cu ajutorul unei noi terapii dezvoltate de o echipa de cercetatori de la cinci universitati din Marea Britanie.

Barbatul in varsta de 44 de ani este una dintre cele 50 de persoane care urmeaza un tratamentexperimental, conceput pentru a vindeca boala chiar si atunci cand aceasta este in stare latenta, scrie ziare.com, care citeaza The Telegraph.

Citeste si   Adevarul a iesit la iveala! Vampirii au existat timp de 550 de milioane de ani!

Potrivit cercetatorilor, orice urma a virusului a disparut din sangele pacientului in urma tratamentului, iar daca aceasta situatie se mentine, ar putea fi prima vindecare completa.

„Exploram posibilitatea reala de a vindeca HIV. Este o provocare uriasa si ne aflam inca la inceput, insa progresul a fost remarcabil”, a declarat Mark Samuels, director al National Institute for Health Research Office for Clinical Research Infrastructure (NOCRI).

Citeste si   Bai cu fan, salvie si menta! Vezi la ce folosesc...

Tratamentul experimental este derulat de cercetatori de la Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge, Imperial College London, University College London si King’s College London.

Noua terapie functioneaza in doua etape. In prima etapa, un vaccin ajuta corpul sa recunoasca celulele infectate cu HIV, astfel incat sa le poata indeparta. In a doua etapa, un nou medicament numit Vorinostat activeaza celulele T latente astfel incat sa poata fi detectate de sistemul de imunitate.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close