PREVIZIUNI – Recolta de grau din Romania va fi una record in 2014

In: Bani

Chiar daca anul trecut Romania a obtinut cea mai mare recolta de grau din ultimii opt ani, previziunile sunt ca productia de 7,4 milioane tone, va fi depasita in acest an.

 

‘Pana anul trecut ne-am plans de seceta acum ne rugam sa se opreasca ploile. Furtunile puternice au afectat culturile de grau pe mai multe sute de hectare’, a declarat vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Constantin Bazon. Cu toate pierderile de productie, ‘cea mai mare parte a productie va fi de calitate’, a apreciat Bazon, potrivit caruia continutul mediu de umiditate va fi de 12,5-13%, ceea ce va fi suficient pentru a satisface cererile autoritatilor egiptene.

Citeste si   Atentate cu bomba la Cairo. Statii de metrou aruncate in aer

 

Recoltatul graului in Romania ar urma sa inceapa saptamana urmatoare si desi Ministerul Agriculturii nu a facut niciun fel de predictii cu privire la recolta de cereale din acest an, producatorii se asteapta la o recolta comparabila cu cea din 2013.

 

De asemenea, recolta de grau din Bulgaria ar urma sa se ridice cel putin la nivelul de 4,6 milioane de tone inregistrat anul trecut, a declarat saptamana trecuta ministrul bulgar al Agriculturii, Dimitar Grekov. ‘Semanaturile s-au dezvoltat bine in toamna si in pofida ploilor si caderilor de grindina avem motive sa ne asteptam la o recolta buna’, a declarat Grekov. ‘Ar trebui sa fie cel putin la fel de buna ca cea de anul trecut’, a adaugat ministrul bulgar al Agriculturii.

Citeste si   Nicolae Capra, patronul Petrolul Ploiesti, este cercetat alaturi de Florian Walter in dosarul Romprest

 

Traderul german de cereale Toepfer estima in luna mai ca Romania va recolta in acest an o cantitate de grau de 8,26 milioane tone, in timp ce recolta din Bulgaria va creste pana la 5,17 milioane de tone.

Sursa: economica.net

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close