Primul FILM COLOR din istoria omenirii! Vezi VIDEO

In: Cinemagia, Stirile zilei

Primul film color din istoria omenirii, al unui fotograf britanic, a fost prezentat publicului in premiera, desi are peste 100 de ani vechime, pelicula este de o valoare incontestabila.

Prima pelicula color din istoria omenirii a fost realizata de fotograful englez Edward Turner. Acesta a gasit o metoda relativ simpla de a compune imagini color cu ajutorul unor filtre de culoare rosie, albastra si verde pe negative alb-negru, pentru a da impresia de culoare, relateaza CNN.


Imaginile color dateaza din anul 1902 si au fost realizate de fotograful britanic cu 30 de ani inaintea aparitiei filmului color in cinematografe. Edward Turner a captat multiple imagini cu copiii sai, traficul din Londra din aceea vreme si animalul sau de companie, un papagal. Filmul lui Turner a fost donat Muzeului de Stiinta din Marea Britanie in 1937, dar abia acum a putut fi prezentat publicului.

Desi Edward Turner a incercat sa lege imaginile astfel incat sa obtina un film fluid nu a reusit, capturile video iesind intotdeauna incetosate. Turner nu a apucat sa isi vada munca completa deoarece a murit la un an dupa filmari.

Loading...

Cercetatorii de la Muzeul Media din Marea Britanie au avut nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a digitaliza imaginile surprinse de Edward Turner.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close