Profituri record la cele mai mari banci din lume

In: Bani

Aproape o treime din profiturile record de 920 miliarde de dolari inregistrate de primele 1.000 de banci din lume au revenit creditorilor din China, potrivit Reuters.

Bancile chinezesti au inregistrat un profit total inainte de taxe de 292 miliarde de dolari in 2013, sau 32% din castigurile globale din industria bancara, a anuntat luni revista britanica ‘The Banker’, care a prezentat clasamentul anual al primelor 1.000 de banci din lume, in functie de profit si de soliditatea capitalului.

Citeste si   Seful Comisiei de control al SRI din Parlament a fost demascat! Vezi ce minciuna a putut sa spuna!

In 2013, profiturile globale au urcat cu 23% fata de 2012, la cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata, datorita castigurilor record de 55 miliarde de dolari raportate de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank, Agriculture Bank of China si Bank of China, creditorii chinezi fiind in topul primelor zece banci din lume.

Urmeaza bancile din SUA, care au inregistrat profituri totale de 183 miliarde de dolari, sau 20% din valoarea castigurilor pe plan mondial. Bancile din zona euro au contribuit cu doar 3% la profiturile totale ale industriei bancare, in scadere fata de un nivel de 25% inaintea crizei din 2008. Bancile italiene au pierdut 35 miliarde de dolari din profiturile totale, cea mai slaba performanta a unui stat din clasamentul ‘The Banker’.

Citeste si   Armata, Biserica si BNR se numara printre institutiile in care romanii au cea mai mare incredere!

In 2013, bancile din Japonia au inregistrat profituri totale de 64 miliarde de dolari, cele din Canada, Franta si Australia cate 39 miliarde de dolari fiecare, Brazilia – 26 miliarde de dolari si Marea Britanie – 22 miliarde de dolari.

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) a ramas si in 2013 in fruntea topului primelor 1.000 de banci din lume, in timp ce China Construction Bank a urcat de pe locul cinci pe locul doi. Urmeaza bancile americane JPMorgan si Bank of America si grupul britanic HSBC.

Citeste si   Criza bancara din Cipru! Toate bancile vor ramane inchise pana joi!

CITESTE MAI MULT PE biztop.ro

    

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close