Propunerea lui Putin a socat-o pe Merkel. Ce nu a putut sa accepte fata unui pastor german

In: World

Presedintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi propus cancelarului german, Angela Merkel, sa rezolve problema separatistilor din estul Ucrainei asa cum a procedat el in Cecenia.

Totul s-ar fi petrecut in cursul unei intalniri intr-o sala de conferinte din hotelul Hilton din Brisbane, Australia, in noiembrie 2014, la summitul G20.

Timp de aproape doua ore, presedintele rus s-ar fi plans de actiunile Occidentului: ca a proclamat victoria in Razboiul Rece; ca a inselat Moscova extinzand UE si NATO pana la granitele sale; ca a ignorat regulile internationale pentru a aplica politici iresponsabile in Irak, Afganistan si Libia.

Citeste si   Merkel avertizeaza! Trebuie sa ne luam soarta in propriile maini! Europa nu se mai poate baza pe SUA si Marea Britanie

Cancelarul a directionat discutia catre estul Ucrainei, unde separatistii sprijiniti de Rusia erau – si sunt inca – angajati intr-o lupta sangeroasa cu trupele Guvernului pro-occidental de la Kiev, a povestit o persoana care are cunostinta despre intalnire. De la inceputul crizei, Merkel a incercat sa obtina de la Putin ce isi doreste in urma crizei, in asa fel incat sa poata veni cu o solutie.

Citeste si   O romanca cere pedeapsa aspra pentru Romania intr-o scrisoare adresata cancelarului Angela Merkel!

Cand acesta i-a oferit insa o solutie, a socat-o, scrie sursa citata. Putin a declarat ca Kievul trebuie sa trateze cu rebelii asa cum a tratat el cu regiunea separatista rusa Cecenia: sa-i cumpere cu bani si autonomie. O idee acceptabila pentru un fost colonel KGB, dar inacceptabila pentru fata unui pastor est-german, cu un inalt simt al justitiei, arata publicatia citata.

Citeste si   Preferintele si temerile CULINARE ale celor mai puternici oameni din lume!

Cand intalnirea dintre cei doi s-a incheiat, adanc in noapte, cei doi lideri erau intr-o stare de spirit proasta. Putin a parasit, peste cateva ore, Australia, furios ca a fost ignorat de ceilalti lideri mondiali. Merkel a ramas convinsa ca nu va exista o solutie rapida la criza ucraineana.

Sursa: Financial Times

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close