Razboiul a inceput! Rusia da prima lovitura Romaniei: invoca boala vacii nebune!

In: World
Loading...

Razboiul pishologic dintre Rusia si Romania a inceput ieri cand Rusia a dispus interzicerea importurilor de produse de carne de vita din Romania, dupa descoperirea unor urme ale bolii vacii nebune.
Autoritatea sanitar-veterinara rusa (Roselhoznadzor) a dispus, marti, interzicerea importurilor de bovine, carne de vita si produse derivate din Romania, din cauza “encefalopatiei spongiforme bovine“, informeaza site-ul in limba engleza al agentiei Itar-Tass.
Potrivit unui comunicat oficial al Roselhoznadzor difuzat marti, interdictia vizeaza – de asemenea proteinele procesate de origine animala, alimentele destinate animalelor si care contin astfel de proteine, dar si produsele facute din resturi provenind din procesarea carnii de vita.
Conform Itar-Tass, o epidemie de encefalopatie spongiforma bovina in Romania, cunoscuta si sub denumirea de “boala vacii nebune“, ar fi fost consemnata de Biroul International pentru Epizootii.
Ultima interdictie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusa acum 30 de ani Marii Britanii. Roselhoznadzor a anulat interdictia abia in septembrie 2013.


MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close