REALIZARE MEDICALA EXCEPTIONALA: Craniul unei femei a fost inlocuit cu o replica 3D din plastic! VIDEO – Cap Limpede

REALIZARE MEDICALA EXCEPTIONALA: Craniul unei femei a fost inlocuit cu o replica 3D din plastic! VIDEO

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Realizare medicala exceptionala a doctorilor de la Centrul Medical Universitar din Utrecht, Olanda. Acestia au reusit sa-i inlocuiasca unei tinere craniul cu un model din plastic, tridimensional.

Procedura medicala extraordinara i-a salvat femeii viata avand in vedere faptul ca suferea de o boala osoasa foare rara, care determina ingrosarea craniului si din cauza careia tanara de 22 de ani avea dureri puternice de cap.

Vezi VIDEO AICI!!!

Medicii au realizat un model tridimensional pe calculator al craniului, apoi l-au printat in plastic, cu ajutorul unei imprimante speciale. Bucata de plastic a fost apoi amplasata in locul craniului, potrivindu-se perfect.

Loading...

„Inainte, aceste modele erau facute manual, dintr-un material asemanator cimentului. Acum insa, cu ajutorul imprimantelor tridimensionale putem face modele exacte, ceea ce inseamna nu numai avantaje cosmetice dar si din punctul de vedere al recuperarii mai rapide a functiilor craniene”, a declarat Ben Verweij, seful echipei de chirurgi care s-a ocupat de acest caz.

Sursa: jurnalul.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close