Remediul suta la suta natural pentru retragerea gingivala! Nu vei mai risca pierderea dintilor!

In: Utile

Daca te confrunti cu problema retragerii gingiilor, atunci stii ca este ceva destul de grav, care provoaca nu numai durere, dar si crearea unor spatii intre dinti si gingie care favorizeaza acumularea de bacterii periculoase. Mai mult, in timp, apar leziuni severe la nivelul tesutului osos si structura de sustinere a dintilor, care in cele din urma duc la pierderea dintilor.

Cauze la retragerii gingivale
Conform unui studiu publicat in Jurnalul de Parodontologie, unul dintre motivele pentru care gingiile se retrag este periajul prea insistent.


Un alt motiv al retragerii gingiei este genetic, aproximativ 30% din populatie avand o predispozitie spre boli ale gingiilor.
Fumatul este o alta cauza a gingiilor retrase, acest obicei avand o influenta puternica in dezvoltarea diferitelor afectiuni gingivale.

Citeste si   Cea mai veche poseta din lume are 4500 de ani

Din fericire, exista cateva metode naturale de a lupta cu aceasta problema. Cu toate acestea, retineti ca acestea vor fi eficiente, atata timp cat incepeti sa le utilizati in stadiile initiale ale bolii, nu prea tarziu, atunci cand singura solutie este o interventie chirurgicala, scrie bzi.

Prin urmare, daca observati unele simptome ale retragerii gingivale, cum ar fi respiratia urat mirositoare, gingiile umflate, durere sau sangerare in timp ce periezi dintii sau folosesti ata dentara, pentru a preveni complicatiile, puteti apela la:

Sangerarea gingivala. Tratament si masuri preventive

Citeste si   Afla AICI 20 de TRUCURI pe care le poti face pentru FRUMUSETEA ta!

Vitamina C
Vitamina C a fost utilizata in numeroase tratamente naturale pentru sangerarea, umflarea sau retragerea gingiilor. Un studiu care a durat 14 saptamani, efectuat la Universitatea din California din San Francisco, a descoperit ca dozele crescute de vitamina C au dus la reducerea simptomelor de sangerarea gingiilor.

Ceai verde
American Dental Association a publicat un studiu japonez potrivit caruia, un consum regulat de ceai verde are efecte benefice asupra sanatatii gingiilor si a dintilor.

Participantii la studiu au baut ceai verde, in mod regulat, iar cercetatorii au descoperit ca bautura a redus trei indicatori ai bolii parodontale, sangerarea, adancimea pungilor parodontale si pierderea de tesut gingival.

Citeste si   Mihaela Bilic arata care sunt alimentele care ne protejeaza de cancer!

Eucalipt
Potrivit WholeHealthMD, eucaliptul are proprietati anti-inflamatorii puternice care vindeca in mod eficient boala gingivala. Eucaliptul are, de asemenea, capacitatea de a distruge germenii si bacteriile patogene din cavitatea orala.
Prin urmare, daca suferiti de retragere gingivala, pregatiti o apa de gura naturala dintr-o cana de apa calda si doua lingurite de ulei de eucalipt.

Aloer vera
Un studiu publicat in Journal of Indian Society of Periodontology, aloe vera este eficienta in tratamentul bolii parodontale. Studiul a evaluat 15 subiecti si a constatat ca, atunci cand gelul de aloe vera a fost administrat pe cale orala, severitatea diferitelor boli gingivale a fost redusa.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close