Reteta bunicii pentru socata! Vezi cum poti sa slabesti intr-o luna!

In: Stirile zilei, Utile

Socul este folosit in fitoterapie sub forma de tincturi, decocturi, ceaiuri, pulberi. Are proprietati laxative, este diuretic, sudorific, de aceea este folosit si in curele de slabire. Trebuie avut in vedere ca nu se poate slabi doar folosind ceaiuri si tincturi de soc, explica pentru ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu. Slabirea nu va avea loc fara schimbarea stilului de viata, adica alimentatie sanatoasa, miscare, apa si somn suficient.

Se spune despre soc ca ar fi un detoxifiant puternic si un stimulator al sistemului imunitar. Are aceste proprietati, dar sa nu exageram. Rolul detoxifiant se datoreaza proprietatilor enumerate mai sus (laxativ, diuretic, sudorific), iar continutul de vitamina C nu este suficient ca sa consideram socul un stimulator puternic al sistemului imunitar.

Citeste si   Cum iti mentii greutatea cand te lasi de fumat!

Este bine ca inainte de a folosi diferitele preparate pe baza de soc sa cerem sfatul unui specialist in fitoterapie, deoarece cantitatile prea mari pot sa produca efecte neplacute: voma, dureri de cap, ameteli, diaree, iritatii etc..

Florile sunt cele care se folosesc pentru obtinerea socatei. Unele retete prevad o cantitate foarte mare de zahar adaugat, care este adevarat ca accentueaza aroma florilor, dar acest lucru va avea repercusiuni asupra siluetei si a sanatatii, in general.

Citeste si   Adevarul despre cancer! Un aliment consumat des de romani raspandeste in corp cumplita boala!

O reteta de la bunici este urmatoarea: avem nevoie de 1 kg zahar, 1 kg lamai, 100 g stafide, 10 l apa. Se fierbe zaharul in 2 l apa, se lasa la racit, se pune lichidul intr-un borcan mare si se stoarce zeama lamailor. Se adauga coaja de la 3 lamai si stafidele. Se pun 5-7 inflorescente si se completeaza cu apa ramasa. Se amesteca continutul borcanului de 2 ori pe zi si, dupa 4 – 5 zile, socata este gata. Se pastreaza la rece.

Este ideala pentru zilele de canicula, dar nu poate inlocui apa si nu se va consuma in locul ei. Supraponderalii si obezii este bine sa o evite, deoarece 100 g zahar furnizeaza 400 kcal. Chiar daca inlocuim zaharul cu mierea, ceea ce este de dorit, mierea fiind un produs natural, atrag atentia ca si mierea este un produs cu un continut ridicat in kcalorii: 325 Kcal pentru 100 g miere, arata bzi.

Citeste si   Mierea si scortisoara! O combinatie banala pentru cele mai comune afectiuni!

In consecinta, putem sa ne bucuram de beneficiile socului, dar sa pastram masura si sa nu inlocuim total tratamentele alopate, in cazuri grave.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close