Reteta perfecta cu care grabesti aparitia cancerului! O aplici in fiecare zi! – Cap Limpede

Reteta perfecta cu care grabesti aparitia cancerului! O aplici in fiecare zi!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un studiu recent care arata ca produsele de tip fast-food precum cartofii prajiti, puiul prajit si gogosile joaca un rol semnificativ in dezvoltarea unor forme agresive si periculoase ale acestei boli. Desi alte studii au sugerat ca o dieta care contine prajeli nu poate afecta probabilitatea ca un barbat sa se imbolnaveasca de cancer de prostata, aceasta cercetare este prima care evidentiaza pericolul pe care il reprezinta mancarea prajita, scrie Daily Mail, citat de cancan.

Rezultatele publicate in jurnalul The Prostate arata ca obiceiul de a lua gustari formate din mancaruri prajite mai mult de o data pe saptamana duce la cresterea riscului de aparitie a cancerului cu o proportie intre 30 si 37 la suta, comparativ cu situatiile in care acest tip de mancare este consumat mai putin de o data pe luna.
Riscurile aparitiei cancerului de prostata cresc odata cu varsta si sunt legate si de elementele genetice, barbatii peste 50 de ani fiind mai predispusi spre a dezvolta o tumoare.

Expertii de la Centrul de cercetare a cancerului Fred Hutchinson din Seattle au analizat datele furnizate de doua studii la care au participat 1.549 de barbati diagnosticati cu cancer de prostata si alti 1.492 de barbati de varsta apropiata cu o stare de sanatate buna.

Dupa ce participantii, cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani, au completat chestionare detaliate despre obiceiurile lor alimentare, specialistii au luat in considerare si alti factori care ar putea influenta probabilitatea de a se imbolnavi de cancer de prostata: greutatea, varsta, istoricul familiei in privinta bolii si contextul rasial.

Loading...

Acestia au putut apoi identifica nivelul la care consumul de cartofi prajiti, carne de pui si gogosi cel putin o data pe saptamana afecteaza riscul de cancer. Potrivit doctorului Janet Stanford, care a condus cercetarea, acesta este primul studiu care ia in considerare asocierea mancarurilor prajite in ulei cu riscul de cancer de prostata.

“Legatura a rezultat ca fiind limitata la cel mai inalt nivel de consum – definit in studiul nostru ca mai mult de o data pe saptamana”, a spus Stanford, adaugand ca acest lucru sugereaza ca mancarea prajita consumata cu regularitate confera un risc deosebit privind dezvoltarea cancerului la prostata.

In timp ce nu este cunoscut motivul exact pentru care produse ca puiul si cartofii prajiti ar putea amplifica riscul de cancer, o teorie ar fi ca, atunci cand uleiul pentru gatit este incins la temperatura ridicata necesara pentru prajire, componentele potential cancerigene se pot forma in mancare.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
spre