Revolutionar! In scurt timp vom uita sa mai incarcam gadgeturile! Vezi cum arata bateria viitorului

In: Tech

Gadgeturile au evoluat extraordinar de mult in ultimii ani, dar oricate functii ar include producatorii, dispozitivele portabile au in continuare o problema mare autonomia.

Masinile electrice au si ele aceeasi problema, dar s-ar putea rezolva curand. Oamenii de stiinta din intreaga lume incearca sa gaseasca alternative la bateriile obisnuite, iar cel mai nou prototip de acumulator se foloseste de gravitatie pentru a tine dispozitivele in stare de functionare.


Cercetatorii de la MIT au creat o baterie bazata pe lichid care se foloseste de gravitatie pentru a genera electricitate. Designul pentru acest acumulator a fost publicat in revista “Energy and Enviromental Science”. Bateriile pe baza de lichid nu sunt noi, din contra primul prototip a fost creat in 1970, dar inginerii de la MIT cred ca au gasit o metoda eficienta de a genera energie cu ajutorul lor.

Stiinta din spatele bateriilor pe baza de lichid este urmatoarea: electrozii negativi si pozitivi stau, in forma lichida, separati de o membrana, cand particulele circula dintr-o parte spre cealalta a membranei, miscarea lor prin lichid genereaza electricitate. Problema pana acum cu acesti acumulatori a fost ca necesitau sisteme complexe de pompe pentru a fi eficiente.

Noul design elimina nevoia acestor sisteme si se foloseste de un mecanism care permite lichidului sa se miste doar cu ajutorul gravitatiei. Mai mult, sistemul permite cresterea sau scaderea fluxului doar prin modificarea gradului de inclinare a bateriei. Din pacate, acumulatorul este doar in stadiul de prototip si, chiar daca functioneaa, nu se stie cand va ajunge pe piata.

Totusi, bateria ar putea fi implementata intr-o masina concept, potrivit cercetatorilor implicati in proiect. Masinile electrice si gadgeturile nu sunt singurele care ar putea miza pe astfel de baterii in viitor. Ele ar putea fi folosite pentru a imbunatati randamentul sistemelor alternative de generare a curentului electric.

Loading...

Sursa: RADOR

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close