Romania este campioana Europei la Fizica!

In: Stiinta, Stirile zilei

Romania este campioana Europei la Fizica, elevii romani obtinand cinci medalii (doua de aur, doua de argint si una de bronz) la Olimpiada Internationala de Fizica.

Romania ocupand astfel primul loc in Europa si locul 10 din lume, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN).


In plus, Romania este una dintre putinele tari participante care, la acest concurs, au castigat medalii prin toti elevii din echipa.

Citeste si   20 de LOCURI care te pot face sa te REINDRAGOSTESTI IREMEDIABIL de ROMANIA!

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunza (clasa a XI-a), distins cu aur si la editia precedenta, si Stefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obtinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint si anul trecut, si Tudor Cretu (clasa a X-a). Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) a intrat in posesia medaliei de bronz. Toti elevii sunt de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Citeste si   STUDIU: Averea unui adult din Romania este de 17.164 dolari, in Europa de Vest trece de 100.000 de dolari!

Olimpiada Internationala de Fizica, ajunsa la a 45-a editie, s-a desfasurat in Kazahstan, la Astana, in perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenti din 48 de tari.

Delegatia Romaniei, condusa de Adrian Dafinei, conf. dr. la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti si insotita de Sebastian Popescu, conf. dr. la Facultatea de Fizica a Universitatii „A. I. Cuza” din Iasi, revine in tara luni seara (ora 21:30, via Moscova), pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Citeste si   AUTOSTRADA pe care nu te inzapezesti niciodata! Produce si curent electric! VIDEO

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close