Romania se afla pe locul I in Europa la decese prin cancer de col uterin – Cap Limpede

Romania se afla pe locul I in Europa la decese prin cancer de col uterin

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Romania este pe locul I in Europa la decese prin cancer de col uterin, prea putine femei se imunizandu-se, acesta putand fi prevenit prin vaccinare, a declarat prof dr. Necdet Üskent, de la Anadolu Medical Center din Istanbul.

„Din pacate, Romania are cea mai mare rata a deceselor prin cancer de col uterin din Europa. Este paradoxal: sa avem solutii pentru prevenirea maladiei si sa nu fie folosite. Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai grele tipuri, daca se raspandeste. Autoritatile trebuie sa promoveze mai mult vaccinarea”, a mai spus medicul turc.

„Cancerul afecteaza, din pacate, si copiii, insa, daca tratamentul este timpuriu si eficient, se poate obtine o rata de supravietuire de pana la 80 la suta”, spune un alt specialist din Turcia, prof. dr. Alp Ozkan, medic oncologie pediatrica la Anadolu Medical Center.

Tumorile cerebrale, spun specialistii, pot fi identificate la copiii sub un an, intrucat capul creste foarte repede. Pe de alta parte, orice suferinta oncologica la copil debuteaza ca o simpla boala, cu simptome ca febra, semnul unei banale raceli, dar si al unei leucemii. La leucemie, apar si sangerari nazale si dureri osoase si maresc nodulii.

Loading...

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close