Romgaz va investi 500 milioane de dolari în următorii patru ani în lucrări de cercetare geologică – Cap Limpede

Romgaz va investi 500 milioane de dolari în următorii patru ani în lucrări de cercetare geologică

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Compania Romgaz va investi în perioada 2012-2016 aproximativ 500 milioane de dolari în lucrări de cercetare geologică la cele opt perimetre concesionate de la ANRM, a declarat miercuri Dumitru Chisăliţă, consilier în Ministerul Economiei.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a prelungit anul trecut cu cinci ani perioada de explorare a opt perimetre concesionate de producătorul de gaze.

Rezervele naţionale de gaze sunt estimate să asihure consumul pentru o perioadă cuprinsă între 10 şi 70 de ani, în funcţie de mai mulţi factori, precum potenţiale noi descoperiri, a afirmat Chisăliţă, fost director general al Romgaz, prezent la seminarul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.

Afacerile Romgaz au urcat anul trecut cu 13% şi au ajuns la 4,05 miliarde lei (955,6 milioane euro). Compania a înregistrat un profit de aproape 762 milioane lei (180 milioane euro), în urcare cu 17%.

Loading...

Romgaz este unul dintre cei doi producători de gaze din România, alături de OMV Petrom. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close