Rusia muta strategic! Ar putea trimite 100.000 de militari la granita estica a NATO! General SUA: „Rusii nu vor avea de gand sa plece”

In: World

Rusia sustine ca se pregateste sa trimita peste 100.000 de militari la granita estica a teritoriilor apartinand Aliatilor NATO.

Daca se dovedeste a fi adevarat, ar fi cel mai amplu exercitiu militar desfasurat de la venirea la putere a lui Vladimir Putin si implicit ar fi unul dintre cele mai semnificative miscari de intimidare efectuate de la incheiarea Razboiului Rece, noteaza New York Times, conform stirileprotv.

Citeste si   Se incing spiritele! Turcia a doborat un avion de vanatoare rus la frontiera sa cu Siria

Trupele vor opera sub comanda Zapad, care in limba rusa inseamna Vest. Denumirea nu este una intamplator aleasa, ci explica spatiul de manevra unde se va desfasura operatiunea, vizand spatii precum: Belarus, Marea Baltica, Vestul Rusiei si enclava Kaliningrad.

Exercitiile militare vor avea ca scop reamintirea ofensivei sovietice.

intreaga operatiune a fost planificata timp de mai multe luni, iar Rusia sustine ca nu reprezinta o reactie adusa impotriva deciziei Congresului american de-a aplica sanctiuni economice asupra spatiului rusesc.

Citeste si   O Cometa ce va straluci mai tare decat Luna Plina, vizibila in 2013! VIDEO

Aceasta miscare strategica face parte dintr-un efort sustinut al presedintelui Putin de-a demonstra ca statul sau nu se lasa intimidat de puterea militara a Aliatilor.

“Cea mai mare ingrijorare este ca nu vor avea de gand sa plece, iar aici nu incape discutia despre paranoia”, sustine Generalul american Tony Thomas, noteaza jurnalistii de la New York Times.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close