Sa tot vezi si sa nu crezi: Cum au facut chinezii acest pod cu 138 de milioane de euro iar la noi un kilometru de autostrada e 20 de milioane de euro!?

In: Stirile zilei, World

Chinezii au dat in folosinta un pod de aproape un kilometru si jumatate la o altitudine de peste jumatate de kilometru cu aproximativ 138 de milioane de euro. Comparativ, politicienii nostri au reusit sa plateasca 20 de milioane de euro pentru un kilometru de autostrada pe renumita autostrada Bechtel si peste 200 de milioane de euro pentru pasajul Basarab din Bucuresti.

Citeste si   Titanic II: Replica fidela a celebrului Titanic va fi lansata in 2016! Vezi VIDEO

Podul, care se ridica la 565 de metri deasupra raului Nizhi, face legatura intre provinciile Yunnan si Guizhou din sudul tarii, a informat canalul de televiziune oficial CCTV, potrivit cotidianului spaniol ABC, citat de Agerpres.


Podul Beipanjiang are o lungime de 1.341 de metri si a costat un miliard de yuani (144 milioane de dolari, 138 milioane de euro). Lucrarile de constructie, la care au participat peste 1.000 de persoane, au inceput in 2013 si s-au incheiat in septembrie 2016.
Acest element de infrastructura face parte dintr-o autostrada care uneste orasele Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, si Ruili, din Yunnan.

Citeste si   Fenomenul BIZAR care se intampla intr-un tunel din China: Ceasul pur si simplu se da inapoi cu o ora! VIDEO

sursa: stirileprotv

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close