Saakaşvili: Putin va lupta până la capăt pentru a restabili Uniunea Sovietică

In: World

Mihail Saakaşvili, fostul presedinte al Georgiei a declarat că Vladimir Putin va lupta până când va restabili Uniunea Sovietică, relatează portalul Gruzia Online.

„Vladimir Putin a decis în mod clar că este războiul său pe viaţă şi pe moarte, războiul pentru restabilirea Uniunii Sovietice. Pentru el, independenţa Georgiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Ucrainei este o anomalie, la fel cum era pentru bolşevici independenţa Georgiei. Prin urmare, va duce această luptă până la capăt, nu există niciun dubiu”, a apreciat Saakaşvili, numit recent la conducerea Consiliului consultativ internaţional pentru reforme în Ucraina.

Citeste si   100% romanesc! Aceasta este mandria autoturismelor romanesti!

Referindu-se la armistiţiul între Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei, noul consilier al preşedintelui ucrainean a declarat că Petro Poroşenko era conştient în momentul anunţării încetării focului că cealaltă parte nu o va respecta.

În opinia sa, „Rusia vrea să ocupe Debalţeve”, un important nord feroviar, „pentru a asigura legăturile între teritoriile pe care le controlează”.

Citeste si   Kremlin: Putin se întoarce

Pe de altă parte, Saakaşvili a spus că ar putea să revină la putere în Georgia „pe calea alegerilor”.

Autorităţile georgiene au cerut Ucrainei extrădarea lui Mihail Saakaşvili, inculpat pentru abuz de putere în ţara sa.

Mihail Saakaşvili, care a fost preşedinte al Georgiei în perioada 2004-2013, conduce Mişcarea Naţională Unită (MNU), prezentă în Parlamentul de la Tbilisi. Următoarele alegeri parlamentare din Georgia vor avea loc în toamna anului 2016.

Citeste si   Sotia lui Vladimir Putin a afirmat ca sotul sau a fost ucis si inlocuit cu o sosie!

Sursa: Mediafax

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close