Salariile bugetarilor vor fi reintregite in ianuarie 2013

In: Guvern, Stirile zilei

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat joi ca salariile bugetarilor vor fi reintregite incepand cu prima luna a anului viitor.

“A doua transa (de reintregire a salariilor bugetarilor – n.r.) se va calcula in decembrie. Bugetarii vor primi acesti bani in ianuarie 2013, ca orice salariu”, a afirmat ministrul Muncii.


 

Referindu-se la sumele pe care Casa Nationala de Pensii Publice /CNPP/ le are de recuperat de la de la beneficiari din indemnizatiile calculate gresit pentru revolutionari si sotii supravietuitori, Mariana Campeanu a aratat ca procesul s-a declansat, iar situatia este reglementata.

“A fost o interpretare de calcul, banii se recupereaza. Situatia s-a reglementat (…) In orice activitate, la un moment dat, un act normativ, o lege sau poate o greseala de programare poate sa duca la inadvertente. Sumele sunt mici si se recupereaza”, a subliniat ministrul Muncii.

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) are de recuperat de la beneficiari suma de 1,82 milioane lei din indemnizatiile calculate gresit pentru revolutionari si sotii supravietuitori si a dispus totodata inceperea cercetarii administrative a celor responsabili.

Pe de alta parte, referitor la controlul pe care Inspectia Muncii l-a declansat la Presedintie, ca urmare a sesizarii ministrului educatiei, Mariana Campeanu a mentionat ca “este ceva absolut normal, controlul nu are nimic deosebit si este ca la orice institutie”.

Loading...

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close