Santajul Kremlinului: Garantam integritatea Republicii Moldova, cu doua conditii

In: Stirile zilei, World

Rusia promite ca va garanta integritatea teritoriala a Republicii Moldova, insa pune doua conditii. Chisinaul trebuie sa mentina neutralitatea si sa acorde statut special regiunii separatiste Transnistria. Altfel spus, sa ramana in zona de influenta a Rusiei.

Intrebat, in contextul crizei din Ucraina, daca Moscova ar garanta sau nu ca teritoriile foste sovietice aflate in afara Rusiei nu vor fi anexate,  ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat intr-un interviu acordat Bloomberg TV:


„Referitor la Transnistria am spus foarte clar ca suntem favorabili gasirii unei solutii care sa respecte integritatea teritoriala si suveranitatea Republicii Moldova, cu conditia ca Republica Moldova sa isi pastreze neutralitatea inscrisa in Constitutie si cu conditia ca Administratia de la Chisinau sa ajunga la un acord cu Tiraspolul ca Transnistria sa aiba un statut special”.

Aminitim ca Rusia a garantat, printr-un acord international, si integritatea Ucrainei, acord pe care l-a incalcat scandalizand comunitatea internationala dupa ce a regizat „reunificarea” cu Crimeea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close