Sapte PUTERI NATO se unesc intr-o FORTA MULTILATERALA in fata AGRESIUNII RUSIEI! – Cap Limpede

Sapte PUTERI NATO se unesc intr-o FORTA MULTILATERALA in fata AGRESIUNII RUSIEI!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Sapte puteri NATO se vor uni intr-o forta multilaterala formata din cel putin 10.000 de membri, ce va include unitati aeriene si navale, precum si trupe la sol, pentru a consolida capacitatea Aliantei Nord-Atlantice in fata agresiunii Rusiei.

Scopul este formarea unei forte pregatite pentru mobilizare rapida si pentru exercitii frecvente. Oficialii implicati in crearea ei au afirmat ca aceasta forta va avea capacitatea de a creste semnificativ. Noua forta va include unitati aeriene si navale, precum si trupe la sol, va fi condusa de comandanti britanici, iar celelalte state vor contribui cu trupe si unitati specializate.

Statele implicate in prezent sunt Marea Britanie, Danemarca, Letonia, Estonia, Lituania, Norvegia si Olanda. Canada si-a exprimat de asemenea interesul de a participa. Anuntul privind crearea fortei va fi facut saptamana viitoare de premierul britanic David Cameron, in calitatea sa de gazda a summitului NATO din Tara Galilor.

Invazia rusa din Crimeea si interventia armata din Ucraina a determinat NATO sa caute reactii politice robuste pentru a contracara noi agresiuni din partea Moscovei. Alianta a evitat sa mobilizeze trupe permanente in estul Europei, dar s-a angajat sa efectueze exercitii militare semnificative si sa dezvolte forte de reactie mai flexibile si mai rapide.

Loading...

Desi detaliile noii forte conduse de Marea Britanie urmeaza sa fie stabilite, aceasta va fi implicata probabil, in mod regulat, in exercitii semnificative in Europa si in alte parti, potrivit unui ofiter militar de rang inalt.
Analistii apreciaza ca aceste masuri vor trimite un mesaj esential Kremlinului.

„Trebuie sa punem capat ideii unor zone diferite de securitate in Europa”, a declarat Jonathan Eyal, director international la Royal United Services Institute din Londra.

Sursa: mediafax.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close