Scandal intre „palate”: Traian Basescu a ramas la Bucuresti. Victor Ponta reprezinta Romania la Bruxelles – Cap Limpede

Scandal intre „palate”: Traian Basescu a ramas la Bucuresti. Victor Ponta reprezinta Romania la Bruxelles

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a decis sa nu mearga la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare, inclusiv pentru partenerii europeni, dupa ce premierul Victor Ponta a trimis propria lista de reprezentare.

 

„Am luat decizia sa nu merg la Bruxelles pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare si pentru partenerii nostri europeni sa arbitreze ei o disputa nationala”, a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca nu ar fi vrut sa se ajunga la o „stanjenitoare disputa” intre presedinte si premier la Bruxelles, adaugand ca ziaristii dornici sa speculeze orice „fisura” sunt peste tot.

„Am vrut sa protejez ceea ce am construit opt ani – o buna imagine a Romaniei”, a adaugat Basescu.

 

Presedintele a declarat ca l-a sunat premierul Victor Ponta, in jurul orei 12,00, pentru a-i cere sa-i aprobe un mandat la Consiliul European.

„Nu a venit sa discutam un mandat. M-a anuntat doar ca se duce. Astazi in jurul orei 12,00, ora Romaniei, mi-a dat un telefon sa-i aprob un mandat”, a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca i-a aprobat mandatul lui Ponta, Basescu a spus ca deocamdata nu l-a primit.

Loading...

„In al doilea rand, mandatul pentru Consiliul de astazi este extrem de complicat si va garantez ca privind la delegatia cu care a mers si stiind subtilitatile Consiliului sunt convins ca nu au inteles mandatul pentru Consiliul European de astazi”, a sustinut presedintele.

 

„As remarca faptul ca este pentru prima data in perioada post-decembrista, in 22 de ani, cand un prim-ministru isi asuma prerogativele presedintelui, fara sa aiba un mandat de la acesta. As spune, putin mai mult, o asumare nelegitima de mandat de reprezentare a statului. (…) Romania este legitim prezenta la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentata in acest Consiliu European”, a sustinut Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close