Scandalul care ar putea sa zguduie Romania! Cat de periculoasa este apa imbuteliata! – Cap Limpede

Scandalul care ar putea sa zguduie Romania! Cat de periculoasa este apa imbuteliata!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

ANPC a demarat o serie de controale printre furnizorii de apa ai magazinelor comerciale. Academia Catavencu confirma ca actiunea a fost lansata pe fondul scandalului din Arges, in care mai multi bebelusi au fost infectati cu bacteria E.COLI.

Analizele efectuate au vizat patru parametri de calitate ai apei: germenii, bacteriile coliforme, eColi si viermii. Mai exact, specialistii de la ANPC au luat bidoanele de apa din magazine si le-au trimis la un laborator de analize.  Potrivit rezultatelor, printre companiile care imbuteliaza apa cu cel mai mare grad de infestare cu germeni se numara chiar cele mai mari de pe piata.

Limita admisa, 100 de germeni/mililitru

Un brand exclusiv al Cora, a iesit foarte prost la analize. NTG (numarul total de germeni), indicatorul care arata cât de curata e apa, avea o valoare de 1.000 de germeni, in conditiile in care maximul admis este de 100 de germeni¬† gasiti intr-un mililitru de apa.

Loading...

Un alt brand de apa care a primit o bila neagra la testele de laborator are ca sursa F3 Fratesti. Rezultatul este catastrofal: un numar total de 14.000 de germeni gasiti intr-un mililitru de apa

Si un brand de apa comercializata de Metro, a inregistrat un rezultat de 20.000 de NTG.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close