Schimbari in ierarhia celor mai bogate cluburi de fotbal din Europa

In: Bani, Stirile zilei

Schimbari in ierarhia celor mai bogate cluburi de fotbal din Europa, dupa ce Manchester United a iesit din top 3 cluburi europene cu cele mai mari venituri, potrivit raportului anual Football Money League, realizat de compania de audit Deloitte. In clasamentul actual, pe primele trei locuri se afla Real Madrid, Barcelona si Bavaria.

Este de remarcat faptul ca anul trecut Manchester United a avut o evolutie slaba in Liga Campionilor. In acelasi timp, Bavaria a reusit sa castige acest trofeu pentru prima data in 12 ani.

Citeste si   VIDEO Rezultate Champions League: Real - Galatasaray 3 la 0 si Malaga-Borussia 0 la 0

Clubul Real, in sezonul 2012/13, a castigat 519 milioane de euro, in crestere cu 6 milioane de euro. Veniturile clubului Barcelona au ramas la nivelul sezonului trecut (483 mil. euro). Cea mai impresionanta a fost cresterea veniturilor clubului Bavaria, care a fost de 63 de milioane de euro (431 milioane, fata de 368 milioane in sezonul 2011/12). Manchester a crescut, de asemenea, dar nu la fel de repede (424 de milioane de euro, fata de 396 milioane in sezonul trecut).

Citeste si   VIDEO Manchester United – Real Madrid 1 la 2. Arbitrul a rezolvat meciul pentru spanioli

In clasament mai apar cluburile Juventus, Paris Saint Germain si Manchester City, dar Chelsea, Milan si Arsenal au pierdut teren. In top douazeci sunt trei nou-veniti, turcii de la Fenerbahce, italienii de la Roma si spaniolii Atletico Madrid. Ultima a castigat un total de 120 de milioane euro – de 4 ori mai putin fata de conationalii lor de Real, aflati in fruntea listei.

Citeste si   Cercetatorii nu gasesc niciun raspuns: O statuie egipteana veche de 4.000 de ani se misca singura! VIDEO

Cresterea globala a veniturilor cluburilor din top 20 a fost de 8 la suta, iar volumul total a ajuns la 5,4 miliarde de euro. Pentru majoritatea celor mai importante cluburi venitul principal a fost din contractele comerciale (cu exceptia Barcelonei si a cluburilor italiene, care au castigat mai mult din drepturile TV).

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Cristian Milut Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close