Scrisoarea emotionanta a lui Albert Einstein in care si-a prevestit sfarsitul! „Diferenta dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie”

In: World

Albert Einstein a fost un geniu al fizicii, insa renumitul savant a avut mai putin succes in domeniul relatiilor umane si regreta esecul celor doua mariaje ale sale, potrivit unei scrisori adresate familiei unui prieten, ce va fi pusa in vanzare in cadrul unei licitatii organizate de casa Christie’s in luna iulie.

„Ceea ce admiram cel mai mult la el ca om a fost modul in care a reusit sa traiasca atat de mult timp, linistit si durabil, cu o sotie – o incercare in care eu am esuat lamentabil in doua randuri”, dezvaluia intr-o scrisoare celebrul om de stiinta, pe 21 martie 1955, dupa decesul colegului si bunului sau prieten Michele Besso.

Citeste si   CALATORIA IN TIMP devine REALITATE! Fizicienii au demonstrat cum vom calatori in viitor cu ajutorul teoriei relativitatii!

Scrisoarea se incheie cu un paragraf emotionant, in care Einstein, care a murit la o luna dupa prietenul lui, spunea: „Mi-a luat-o inainte inca o data, cu putin, parasind aceasta lume ciudata. Insa asta nu este important. Pentru oameni ca noi, care credem in fizica, diferenta dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie”, scrie ziare.com.

Citeste si   Boala la punga! Taieteii din supele la plic pot ramane nedigerati peste doua ore in stomacul tau! VIDEO

Michele Besso a fost un sprijin pretios pentru Einstein in timpul dificultatilor conjugale ale acestuia cu prima sotie a lui, Mileva, de care s-a despartit in 1914, inainte de a se casatori cu verisoara lui, Elsa.

Cele 56 de scrisori puse in vanzare la Londra acopera o perioada de peste 50 de ani din viata savantului de renume mondial si abordeaza subiecte diverse, precum fizica – in special teoria relativitatii – venirea la putere a nazistilor si chestiuni intime. In acele texte, Albert Einstein isi demonstreaza modestia, autoironia si dragostea fata de munca sa.

Citeste si   Viziunea controversata a celebrului om de stiinta Dr. Robert Lanza despre moarte: Este culoarul prin care constiinta se materializeaza intr-un alt corp, pentru o noua experienta!

Albert Einstein si Michele s-au imprietenit in timp ce erau studenti la Zurich, la sfarsitul anilor 1890.

Scrisorile celebrului fizician vor fi puse in vanzare intre 6 si 13 iulie.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close