Secretele murdare ale lanturilor de fast-food

In: Culinar

Lanturile de tip fast-food au intrat definitiv in viata noastra. Desi stim ca mancarea comercializata este nesanatoasa, tot suntem tentati sa o gustam. Putine persoane cunosc adevarul despre modul in care sunt pregatite produsele atat de gustoase.

 

In primul rand, carnea pentru prepararea burgerilor este supusa congelarii inainte de a ajunge in restaurant. Mancarea trebuie consumata rapid. Nu este o coincidenta faptul ca logo-urile si cutiile celor mai multe lanturi de tip fast-food sunt in culorile rosu si galben. S-a demonstrat ca aceste culori creeaza o dorinta subconstienta de a manca.

Personalul este instruit sa nu foloseasca niciodata cuvantul „nu” in comunicarea cu clientii. Bautura in pahar mare este de fapt bautura medie. Cantitatea de lichid este de multe ori aceeasi, doar ca pur si simplu se adauga mai multa gheata, in scopul de a mari volumul total.

Salatele consumate in acest tip de restaurante nu sunt sanatoase. Cauza este faptul ca legumele sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arata proaspete mai mult timp. Ouale nu sunt tocmai oua.

Anumite sandwich-uri in care se pretinde ca exista oua contin de fapt un amestec de ou cu conservanti. Alimentele au un termen de valabilitate destul de scurt. Dupa aproximativ 20 de minute, burgerii spre exemplu nu mai sunt in cea mai buna stare pentru a fi consumati.

sursa: RADOR

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Back to top

Share Page

Close