Secretul a iesit la iveala! Vezi reteta celui mai sanatos mic dejun din lume

In: Sanatate

Fiecare dintre ingredientele puternice ale acestui mic dejun are proprietati benefice dovedite stiintific, iar in combinatie reprezinta o adevarata bomba energetica ideala pentru inceperea zilei.

Acest mic dejun sanatos se prepara simplu si rapid. Incepe-ti ziua cu aceasta reteta timp de o luna si te vei simti din ce in ce mai bine.


Ingrediente:

1 iaurt

1 lingura de pectina de mar (reteta mai jos)

1 lingura de miere

40-50 grame de nuci taiate

O jumatate de lingurita de scortisoara

30 picaturi de propolis

3 linguri de fulgi de ovaz si fructe uscate la alegere (optional)

Timp de preparare: 5 minute

Cum prepari acest mic dejun?

Cu o noapte inainte, amesteca iaurtul cu pectina de mar si pune preparatul la frigider pentru a-i permite pectinei sa se lege. Poti face acest lucru si dimineata, dar atunci va trebui sa astepti putin pana la dizolvarea completa a pectinei.

A doua zi dimineata, adauga restul ingredientelor si amesteca totul bine.

Lasa amestecul sa se odihneasca putin pentru ca ingredientele sa se lege bine. Iaurtul trebuie sa aiba temperatura camerei, iar fulgii de ovaz trebuie sa fie dezghetati.

De ce este acest mic dejun considerat a fi cel mai bun din lume?

– Intareste sistemul imunitar.

– Previne un spectru large de infectii.

– Are efect anti-inflamator.

– Imbunatateste sanatatea vaselor de sange.

– Confera pielii si parului un aspect mai frumos.

– Protejeaza sanatatea dintilor.

– Ajuta la slabit.

Beneficiile pectinei de mar

1. Scade riscul de sindrom metabolic.

Sindromul metabolic reprezinta un grup de factori care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale si a hipertensiunii arteriale. Acestea sunt: hipertensiune arteriala, glicemie crescuta, trigliceride marite, colesterol marit si o talie supradimensionata. Un studiu din 2008 a descoperit ca consumul de pectina de mar reduce glicemia, nivelul total al colesterolului si trigliceridele, si ajuta la slabit. Reducerea oricaruia dintre acesti factori are ca efect o scadere a tensiunii arteriale. Pe viitor, pectina de mar ar putea deveni un tratament oficial pentru sindromul metabolic.

2. Imbunatateste flora intestinala

Un tract intestinal sanatos contine bacterii atat bune cat si rele, iar intr-un mediu intern optim, numarul bacteriilor bune il depaseste pe cel al bacteriilor rele. Rolul acestor bacterii intestinale este acela de a inlesni digestia alimentelor, de a absorbi nutrientii si de a oferi protectie impotriva bacteriilor si virusurilor. Un aport crescut de mere imbunatateste flora intestinala, iar acest efect se datoreaza in mare parte pectinei, noteaza secretele.

Ce este pectina si cum o poti prepara?

Pectina este un tip de fibre continute de plante. Mai ales merele contin pectina in cantitati mari. Pectina de mar este o materie fibroasa solubila continuta de mere, si care are efecte pozitive asupra schimbului de materii grase.

Este un absorbant excelent al grasimii care scade absorbtia colesterolului alimentar si imbunatateste activitatea colonului.

Reteta de preparare in casa a pectinei

Ai nevoie de 1 kg de mere si 1.5-2 l de apa. Spala merele, indeparteaza cotoarele si semintele, apoi taie fructele in bucatele mici.  Umple o oala cu 1.5-2 litri de apa si pune-o la fiert. Adu apa la punctul de fierbere la foc mare, deoarece pectina trebuie sa ajunga la o temperatura ridicata intr-un timp foarte scurt, pentru a-si pastra integritatea chimica. Fierbe merele intai la foc mare.

Fierbe-le apoi la foc moderat timp de 30 de minute. Continua procesul de fierbere amestecand regulat pana ce amestecul se ingroasa pe jumatate. Strecoara fiertura si toarna imediat amestecul de pectina in borcane sterilizate.Lasa sa se raceasca , apoi este tocmai buna pentru a fi utilizata.













By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close