Secretul longevitatii chinezilor a iesit la iveala! Vezi ce pun in mancare pentru a trai mai mult!

In: Utile

Dieta si obicieurile alimentare influenteaza inevitabil asupra calitatii vietii si longevitatii. Daca alegi in meniu alimente benefice pentru sanatate ai sanse mai mari sa-ti protejezi organismul de boli. Pentru cei care prefera sa foloseasca in bucate condimente, precum ardeiul iute si piperul, exista o veste buna.

Un studiu realizat in China a demonstrat ca persoanele care consuma mancare condimentata in fiecare zi au o speranta de viata mai ridicata decat cei care folosesc piperul in bucate o data-de doua ori pe saptamana sau deloc.

Cercetarea s-a desfasurat in perioada 2004-2008, avand un numar de 487.375 de participanti cu varste cuprinse intre 30 si 79 de ani. Subiectii nu sufereau de nicio boala cronica, iar specialistii au luat in calcul si alti factori relevanti pentru longevitate, precum statutul marital si educatia.

Rezultatele au fost surprinzatoare: cei care obisnuiau sa consume zilnic condimente in cantitati mici au inregistrat un risc de deces mai redus, cu 14%, fata de cei care nu adaugau mirodenii in alimente. Persoanele care au adaugau condimente hranei o data sau de doua ori pe saptamana aveau un risc mai mic cu 10%. Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit ca aceleasi condimente introduse in dieta conduceau la diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau cancer, in special in cazul femeilor.

Chiar daca sunt necesare studii mai ample pentru a constata actiunea condimentelor asupra tuturor aspectelor sanatatii, potrivit specialistilor, legatura intre mirodenii si un stil de viata sanatos este certa, arata unica.md.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close