Semnul Preacuvioasei Parascheva pentru romani! O icoana a sfintei lacrimeaza de doua zile!

In: Stirile zilei

O icoana a Sfintei Paracheva a inceput sa lacrimeze inca de ieri. Vestea s-a raspandit cu repeziciune printre credinciosi, care au venit in numar mare sa vada minunea. Preotul paroh al bisericii spune ca micuta bisericuta din centrul Targovistei este strans legata de istoria Sfntei Parascheva si ca Preacuvioasa are ceva sa ne transmita. In urma cu 1.000 de ani, in fosta biserica pe ale carei ruine a fost construita actuala Biserica a Targului, avand hramul Adormicii Maicii Domnului, au fost aduse moastele Sfintei Parascheva.

Citeste si   Mesajul tulburator al parintelui Necula cu ocazia Adormirii Maicii Domnului! "Avem o sarbatoare intunecata de nerusinarea care rusineaza clerul"!

Vestea minunii s-a raspandit cu repeziciune printre credinciosi, care au venit in numar mare sa se inchine la icoana. Preotul paroh spune ca aceasta este a treia oara cand icoana respectiva lacrimeaza.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Targoviste sunt, deocamdata, rezervati in privinta aceasta si nu au oferit un punct de vedere, arata adevarul.

Citeste si   Minunea din stupul de albine! Ce s-a intamplat cu o icoana lasata o luna in stup?

Biserica a fost sfintita in 1654 de Udriste Nasturel. planul bisericii Targului se inscrie in mod novator pe cel al manastirii Dealu. Naosul este trilobat, rezolvat structural in maniera monumentelor de tip Cozia.
Pronaosul este separat de naos prin trei arcade pe 2 stalpi, este acoperit cu doua calote si 2 turle mici fiind cel mai vechi sistem de acoperire cunoscut de acest tip. Pridvorul este prevazut cu o bolta in semicilindru, sustinuta de 8 arce sprijinite pe stalpi de zid octogonali.

Citeste si   Visul distrus al parintelui Arsenie Boca! Scrisoarea pe care BOR ar vrea sa nu fi fost scrisa niciodata!

Decoratia exterioara este sgrafitata si apoi zugravita pe tencuiala, in benzi bicolore, rosii si albe, modalitate prezenta si la palatul domnesc restaurat de Matei Basarab.

Ctitoria conserva pietrele de mormant ale lui Oprea si Paraschiv, fii lui Radu capitanul, ispravnicul lacasului, prima fiind incastrata in zidul de sud al edificiului.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close