Sfantul Mucenic Lup este sarbatorit astazi in CALENDARUL ORTODOX! Vezi ce MINUNI a savarsit pe parcursul vietii sale!

In: Calendar Ortodox, Stirile zilei

Sfantul Lup este praznuit de credinciosi la fiecare 23 august in calendarul ortodox. El a fost servitorul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. Dupa uciderea Sfantului Dimitrie, Lup a inmuiat marginea vesmantului in sangele lui si i-a luat inelul. Cu acest strai si inel, Sfantul Lup a savarsit multe minuni, aducand vindecare pentru multe boli si neputinte.

Citeste si   Sfantul Nifon, patriarhul Constantinopolului este sarbatorit astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Din porunca imparatului Maximian, Sfantul Lup este prins si torturat. Pentru ca nu primise botezul, s-a rugat lui Dumnezeu sa-l invredniceasca de botez, inainte de a-si da duhul. Dupa aceasta rugaciune, a inceput sa ploua peste acest mucenic. Astfel, in chip minunat a primit botezul.


Dupa multe chinuri, Sfantul Lup a fost ucis cu sabia.

Citeste si   A primit treapta diaconiei in Manastirea Vatoped! Credinciosii il praznuiesc astazi pe Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica!

Troparul Sfantului Mucenic Lup

Mucenicul Tau Doamne, Lup, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfantului Mucenic Irineu, episcopul Sirmiului;
– Sfantului Mucenic Irineu, episcopul Lugdunumului (Lyon);
– Cuviosului Calinic, patriarhul Constantinopolului;
– Sfintilor 38 de mucenici din Tracia.

Citeste si   Cuviosul Sava a avut o vedenie dumnezeiasca! Sfintii Sava, Anastasie si Nectarie sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Sursa: crestinortodox.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close