Sfintele fecioare pomenite de crestini! Multe romance le poarta numele

In: Calendar Ortodox, Spiritualitate

Trei Sfinte Mucenite fecioare sunt pomenite sambata. Agapia, Irina si Hionia sunt pomenite in calendarul crestin ortodox la 16 aprilie.

Cele trei Sfinte Mucenite erau surori si au trait pe vremea imparatului Diocletian (284-305), in partile Tesalonicului. Parintii lor erau inchinatori la idoli, dar ele isi inchinasera viata pentru dragostea lui Hristos.


Fiind prinse, cele trei surori au fost aduse inaintea dregatorului Sisinie. Au fost indemnate sa jertfeasca idolilor, dar ramanand statornice in credinta lor au fost intemnitate, lasate un timp si aduse din nou la judecata. Fiind neinduplecate, l-au infuriat pe slujbasul imperial care a poruncit ca Agapia si Hionia sa fie arse de vii, scrie Agerpres. Irina, cea mai tanara dintre ele, a fost amenintata cu aceeasi moarte, daca nu se leapada de Hristos si nu jertfeste idolilor.

Dar, nimic nu a putut sa o inspaimante. Cand i s-a spus ca are sa fie dusa intr-o casa de desfrau, ea a raspuns:

„Sunt gata a indura toate, pentru numele Dumnezeului meu. Ca necuratia, care se face fara de voie, nu se socoteste pacat la Dumnezeu, ci aduce cununa celui care nu o voieste.”

si a fost dusa de doi ostasi spre casa de desfrau, dar ajungand la un deal, din randuiala dumnezeiasca, cu o zi inaintea Sfintelor Pasti, unul din ostasi si-a incordat arcul si, sagetand-o, Sfanta Irina a fost omorata. si asa si-a dat sfarsitul, numarandu-se cu mucenicii.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close