Si tu faci greseala asta! Cat timp pastrezi ouale la frigider!

In: Utile

Ouale sunt foarte perisabile si trebuie tinute la frigider, in cea mai racoroasa parte a acestuia, in cartonul in care le-ati cumparat. Daca sunt sparte, gaurite sau curge zeama din ele, aruncati-le.

Riscul de infectie este mare. inainte de a aseza ouale la frigider, este bine sa nu le spalati. inainte de a fi comercializate, ele trec deja prin aceasta procedura. Potrivit specialistilor, este indicat sa nu le tineti la frigider mai mult de o saptamana.

Citeste si   Premiul Nobel pentru Medicina, castigat de un profesor japonez! Descoperirea sa ar putea revolutiona medicina

Metode pentru a testa prospetimea
Cea mai simpla metoda de a testa prospetimea oualor este sa le cufundati intr-un castron cu apa. Unul foarte proaspat se va lasa imediat la fund datorita greutatii sale. Unul mai putin proaspat, in care a patruns aerul, se va lasa mai greu la fund, iar daca este stricat va pluti. O alta metoda de a verifica starea oualor este sa sa spargeti unul dintre ele intr-o farfurie, scrie bzi.

Citeste si   Curata ficatul de toxine si vei pierde din greutate! Cum te poate ajuta acest lucru sa slabesti?

Daca galbenusul este rotund si compact si ramane in centrul oului, inseamna ca acesta este proaspat. in schimb, daca galbenusul se disperseaza, inseamna ca oul este vechi.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close