Si tu faci greseala asta! Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale

In: Utile

Nu exista frigider si bucatarie in care sa nu regasim ouale, fiind unul din alimentele de baza ale romanilor. De altfel, acestea sunt ieftine si gustoase.

Oul este o adevarata comoara de nutrienti pentru organism. Si este explicabil acest fapt avand in vedere ca trebuie sa asigure dezvoltarea embrionului in pui. Asa ca abunda in acid linoleic, vitamine (A, grupul B, D, E), minerale (calciu, fier, zinc, seleniu), dar si grasimi importante pentru functionarea organismului nostru. Printre substantele nutritive din ou, amintim colina, implicata in folosirea corecta a grasimilor de catre organism.

Este adevarat ca oul contine si colesterol, mai mult decat carnea. Insa acesta este implicat in formarea membranelor celulare, iar cercetari au demonstrat ca atunci cand ne luam colesterolul din ou este mai putin nociv decat cel din carne. De altfel, un ou contine 60 la suta din necesarul zilnic de colesterol. Mai mult, prezenta proteinelor si a vitaminelor B12 si D face ca un consum optim de oua (nu mai mult de unul pe zi, desi nu exista o recomandare universal valabila si acceptata de toti specialistii) poate scadea riscul de boala cardiovasculara, scrie oanacuzino.

Citeste si   Ce se intampla in corpul tau cand mananci Salata de Boeuf! Incearca reteta Montignac!

Oul contine si proteine de calitate, extrem de importante intr-o dieta echilibrata. Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire. Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.

Citeste si   Regula care iti poate pune ordine in viata! Dureaza doua minute

Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului. Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.

De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat. incet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.

Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece. Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.

Citeste si   Alimente care contribuie direct la curatarea si mentinerea ficatului!

Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe fundul apei. Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.

Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. si obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close