Si tu faci greseala asta! In cat timp ajunge o sticla de plastic refolosita cu mai multe bacterii decat un colac de WC!

In: Utile

Ai o sticla din care iti place sa bei si obisnuiesti sa o reumpli si sa o refolosesti? Nu e cel mai sanatos obicei, arata un studiu recent.

In cadrul acestuia au fost testate sticle din plastic de mai multe tipuri, folosite de atleti timp de o saptamana, fara a fi spalate. Cea mai murdara dintre acestea avea mai multe bacterii decat un colac de WC, arata ziare.com, care citeaza The Independent.


S-a descoperit ca 60% dintre bacteriile de pe si din aceste sticle nu sunt inofensive, ele putand avea urmari asupra starii de sanatate. Studiul a aratat ca o sticla reutilizata poate avea mai mult de 300.000 de bacterii pe centimetrul patrat. Se poate ajunge, insa, si pana la 900.000 de germeni pe centimetrul patrat.

Pentru comparatie, suportul pentru periutele de dinti are peste 330.000 de bacterii pe centimetrul patrat, in timp ce bolul din care mananca un catel are doar 47.000 de germeni pe aceeasi suprafata. Chiuveta are putin peste 3.000.

Loading...

Un astfel de studiu, spun cei care l-au realizat, nu inseamna ca nu ar trebui sa mai avem o sticla favorita, pe care sa o folosim in mod repetat, ci doar ca ar trebui sa o spalam la des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close