Siria se asteapta la un atac in orice moment! – Cap Limpede

Siria se asteapta la un atac in orice moment!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Un inalt responsabil al serviciilor siriene de securitate a declarat ca Siria se asteapta in orice moment la un atac occidental impotriva teritoriului sau, potrivit agerpres.ro.

‘Ne asteptam la o agresiune in orice moment si suntem gata sa ripostam de asemenea in orice moment’, a subliniat responsabilul citat.

‘Ne vom apara poporul si patria cu toate capacitatile de care dispunem’, a mai afirmat acesta, insistand ca o ‘agresiune /occidentala n.red.AFP/ nejustificata nu va ramane fara riposta’.

Responsabilul sirian a atras totodata atentia ca ‘opinia publica este impotriva’ Statelor Unite ale Americii si a tarilor occidentale care vor sa lanseze un atac militar impotriva Siriei si ca sustinatorii interventiei apara ‘o cauza gresita, care nu are nimic de-a face nici cu etica, nici cu dreptul international’.

‘Este vorba de o agresiune internationala nejustificata’, a conchis el.

SUA si Franta se pregatesc pentru o actiune militara limitata impotriva regimului sirian, acuzat ca a ucis peste 400 de copii si 1000 de adulti intr-un atac cu gaz toxic survenit saptamana trecuta in apropiere de Damasc, mentioneaza France Presse. O echipa de experti ai ONU, cu misiunea de a ancheta acuzatiile de atac chimic, a plecat sambata dimineata din Siria, dupa ce au prelevat probe de pe teren. Analiza acestor esantioane ar putea dura mai multe saptamani, dar expertii urmeaza sa-i transmita rapid observatiile secretarului general al ONU Ban Ki-moon, la New York.

Regimul sirian a respins anticipat orice ‘raport partinitor’ al misiunii de experti al ONU, in timp ce presedintele american Barack Obama a condamnat ‘neputinta’ Consiliului de Securitate al ONU, care nu a reusit sa vorbeasca pe o singura voce de la inceputul conflictului din Siria, in martie 2011, conflict soldat pana in prezent cu peste 100.000 de morti.

Loading...

In conditiile in care parlamentul britanic a respins o interventie militara si in fata impasului din cadrul ONU, Washingtonul a indicat ca poate conta pe aliati ca Franta, Liga Araba si Australia, in vederea unei actiuni ‘limitate’ in Siria. Desi a afirmat ca nu a luat inca decizia ‘finala’, Obama a evocat o asemenea actiune, dand asigurari ca nu se prevede o interventie cu ‘soldati desfasurati la sol si o campanie indelungata’.

Sambata, la Damasc strazile erau mai curand goale, iar locuitorii incercau sa-si faca provizii de carburant pentru generatoarele electrice, in cazul unor lovituri. Intr-o inregistrare video difuzata pe internet, opozitia siriana i-a indemnat pe locuitori sa ia masuri de precautie pentru a ‘depasi dificultatile din urmatoarele zile’: sa-si faca provizii de lumanari si apa potabila si sa se doteze cu truse de prim ajutor.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close