Siropul natural care iti creste imunitatea!

In: Utile

Cu siguranta v-ati intrebat de nenumarate ori ce contin siropurile „naturale” pe care le gasiti pe rafturile magazinelor.

De cele mai multe ori, citim pe etichete ca, pe langa ingredientele naturale, au un continut de zahar si adaos de conservanti.

Va propun in continuare o reteta simpla pentru a obtine in casa un sirop natural, dar si pentru a avea fructe conservate intr-o dulceata delicioasa si naturala tot timpul anului.

INGREDIENTE : 4 kilogram de miere, un kilogram de fructe (fara samburi, in cazul celor care au), o ramurica de busuioc.

MOD DE PREPARARE : Fructele se pun in borcane de marime potrivita (ideale sunt cele de 400 ml). Se toarna mierea, se inchid borcanele ermetic, cu un capac, se depoziteaza intr-un loc intunecos sau se infasoara in hartie sau panza de culoare inchisa si se lasa la macerat timp de sase saptamani, urmarind ca vasele sa fie agitate de doua ori pe zi (dimineata si seara).

Dupa cele sase saptamani, cu o paleta, se scot fructele din borcane, se pun in alte vase (borcane sau orice altceva), acestea se inchid ermetic, cu un capac si se pastreaza la rece, pentru a fi folosite (mai ales in perioada de iarna), la diferite preparate. Sau se pot consuma ca atare, sub forma de dulceata.

Mierea care a ramas s-a transformat in sirop – se toarna in sticle de culoare inchisa (cu capac), deasupra se poate turna (de un deget) alcool, se inchid ermetic si se pastreaza la rece.

Se pot prepara orice cantitati, totul este sa respectam proportia 1:4 (fructe:miere).

In acest fel se pot pastra atat fructele: cirese, dude, agrise, afine, visine, coacaze (negre, rosii, aurii), fructe de padure, catina, gutuile, dar si telina, hreanul, petalele de trandafiri, petalele de nalba, florile albe de urzica moarta, cresonul, ramurele de brad (pentru un sirop terapeutic).

Sursa: Secretele

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Back to top

Share Page

Close