Sistemul care iti poate schimba viata chiar din clipa urmatoare!

In: Dezvoltare Personala
.

Acest sistem extrem de simplu este usor de urmat si in cazul in care iti pastrezi o minte deschisa si decizi cu sarguinta sa-l aplici in viata ta, ti-ar putea schimba viata chiar din clipa urmatoare.

Cum sa mananci elefanti


Fiecare dintre noi am cazut prada la un moment dat “Promisiunilor de Anul Nou”, perioada in care obiectivele ambitioase pe care le stabilim in ianuarie devin deja o amintire in februarie. De cele mai multe ori, aceste obiective sunt sortite esecului pentru simplul fapt ca sunt uriase. Atunci cand nu observam progresele, devenim descurajati si renuntam.

Citeste si   Legile fundamentale de care trebuie sa tii cont in viata pentru a avea succes!

Se spune ca daca vrei sa mananci un elefant, este bine sa-l imparti in bucati mai mici. Acelasi lucru poate fi spus si despre obiectivele mari, ambitioase. Abordarea directa a intregului obiectiv este o strategie sortita esecului. Acesta este scopul sistemului lui SAPTE – acela de a crea o structura care sa te ajute vreme de un an de zile sa-ti stabilesti obiceiuri care te vor insoti in fiecare zi, saptamana, luna, an si ani de acum incolo.

Citeste si   Un psihoterapeut dezvaluie ce se intampla cu adevarat in creierul nostru, atunci cand meditam!

Ce va face acest sistem pentru tine?

Multi dintre noi am auzit, fara indoiala, de Legea lui Pareto, care sustine ca “80% dintre consecinte sunt provocate de 20% dintre cauze”.

Acest sistem se asigura ca un individ reduce timpul risipit pe activitati lipsite de importanta sau in concordanta cu propriile sale vise. Sistemul permite individului sa fie mult mai relaxat atunci cand lucrurile devin agitate pe termen scurt, pentru ca il ajuta sa-si mentina concentrarea pe termen lung.

Asa cum se arata in graficul de mai sus, obiectivele tale te ajuta sa-ti pastrezi o directie dreapta catre scopurile tale. Cu toate ca nu va fi niciodata o linie dreapta – nici nu ar fi fost distractiv sa fie – scopurile tale te vor ajuta sa-ti indrepti actiunile in directia corecta. In cazul in care nu stii unde-ti doresti sa fii peste 1 an, 3 ani, 5 ani sau 10 ani, cum vei ajunge acolo? Este destul de dificil sa ajungi pe o insula pustie fara o harta.

Citeste si   Testul care iti dezvaluie personalitatea! Afla ce spune despre tine piatra destinului

IM1

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close