Solutia MIRACOL care reduce substantele cancerigene din carnea de gratar

In: Sanatate, Stirile zilei

Berea poate reduce concentratia de substante cancerigene din carnea prajita, au aflat cercetatorii. Se cunoaste legatura intre consumul de carne prajita si riscul crescut de cancer colorectal, scrie The Times of India. Ideea este ca, in timpul tratamentului termic la temperaturi ridicate, in carne sunt produse hidrocarburi aromatice policiclice.

Citeste si   A fost descifrat cel mai important mister al berii! Nu te asteptai la asta

Cantitatea mare de hidrocarburi aromatice, care pot fi, de asemenea, gasite in fumul de tigara si in gazele de esapament de la automobile, este in directa legatura cu aparitia de cancer la om.


Insa, daca carnea este lasata la macerat in bere, vin sau ceai, aceasta devine mult mai sanatoasa, sustin cercetatorii de la Universitatea din Vigo (Spania) si de la Universitatea din Porto (Portugalia). Ei au tinut la macerat carne de porc timp de patru ore in bere Pilsner, bere Pilsner fara alcool si in bere bruna. Apoi au gatit carnea la gratar.

S-a dovedit ca berea bruna produce cel mai puternic efect in ceea ce priveste reducerea concentratiei a opt hidrocarburi aromatice majore. Scaderea a fost de peste 50% in comparatie cu carnea ca nu a fost macerata inainte de coacere.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close