Special pentru soferi: Informatii din trafic in timp real, cu Google Maps

In: Stirile zilei, Tech

Google a extins acoperirea serviciului de monitorizare si vizualizare in timp real a traficului rutier pentru Romania, Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru si Africa de Sud. Deocamdata insa, in Romania, doar Bucurestiul este acoperit 100%, pentru restul tarii nefiind disponibile date decat pentru autostrazi.

Concret, din fata calculatorului sau, mai util, cu ajutorul unui smartphone, oricine si in orice moment poate accesa Google Maps, seta optiunea „Trafic” si vizualiza in timp real cum se circula pe ruta dorita.

Citeste si   O legenda a Realului il demoralizeaza pe Ronaldo inate de El Clasico: Messi este mult mai bun!

De asemenea, softul calculeaza si timpul estimativ necesar pentru a ajunge din punctul „A” in punctul „B” cu acuratete, pentru ca foloseste informatii referitoare la viteza de deplasare in zonele respective de la utilizatorii de Google Maps si smartphone-uri aflati deja in trafic. Prin urmare, cu cat exista mai multi utilizatori de Google Maps intr-o zona, cu atat informatiile despre trafic vor fi mai exacte.

Citeste si   Motivul INCREDIBIL pentru care GOOGLE isi va schimba hartile!

Serviciul „Live Trafic” al Google foloseste o serie de informatii emise de terminalele cu GPS si/sau serviciul de Internet pornit ce ruleaza in trafic, pune cap la cap datele, face un fel de „medie” si trimite rezultatul in timp real tuturor celor conectati. Pe harta, traficul este reprezentat prin diferite culori, de la negru, pentru aglomerat, pana la rosu, pentru rapid.

Citeste si   Zece tehnici care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti memoria!

Pentru a vedea cum functioneaza noul serviciu, s-a facut o simulare, selectand zona Piata Universitatii. Google Maps „Live Trafic” ne-a aratat, in cateva secunde, ca intre Piata Universitatii si Piata Romana se circula bara la bara la aceasta ora si, de exemplu, ca de la Universitate spre Foisorul de Foc, pe Bulevardul Carol, este aglomerat pe banda de dus, dar se circula bine in sens invers.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close