Specialistii avertizeaza! Nu mai uscati hainele pe calorifer! Iata de ce!

In: Utile

Cei mai multi dintre noi, in perioada sezonului rece, obisnuim sa ne uscam hainele in interior, fara sa realizam ca in acest fel ne supunem sanatatea unor riscuri deosebit de mari.

Uscarea hainelor in interior poate reprezenta un risc major pentru sanatatea persoanelor cu un sistem imunitar slabit sau pentru cele care sufera de astm, avertizeaza medicii. Hainele uscate pe cadrele de uscare sau pe caloriferele calde pot contribui la cresterea nivelului de umiditate in casa cu pana la 30 de procente, creand astfel conditii ideale pentru dezvoltarea sporilor de mucegai.

Citeste si   Alerta! Infectiile simple au devenit condamnari la moarte! A aparut super-bacteria care rezista la orice antibiotic

Expertii sunt deosebit de preocupatii de sporii Aspergillus fumigatus, care pot provoca aparitia infectiilor pulmonare.

Profesorul David Denning si echipa sa de la Universitatea din Manchester au emis un avertisment, dupa tratarea unui numar tot mai mare de pacienti care au inahalat spori Aspergillus fumigatus.

Profesorul Denning a declarat ca o singura incarcatura umeda din masina de spalat contine aproape doi litri de apa, cantitate ce este eliberata in camera in timpul uscarii rufelor. Cei mai multi dintre noi suntem fie imuni fata de ciuperca dezvoltata in aceste conditii de umiditate sau avem un sistem imunitar suficient de sanatos pentru a lupta impotriva infectiei. Cu toate acestea, in cazul pacientilor care sufera de astm sau care au un sistem imunitar afectat, cum ar fi pacientii care sufera de cancer, de SIDA sau de o boala autoimuna, aceasta ciuperca poate provoca aspergiloza pulmonara – o afectiune care poate provoca leziuni ireparabile si uneori fatale ale plamanilor si sinusurilor.

Citeste si   Rezultatul care ne pune pe ganduri! 99% dintre microbii care traiesc in corpul uman sunt inca un mister pentru stiinta!

Citeste in continuare pe StirileCasei.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close