Semnele care iti arata ca aceasta nu este prima ta viata! Sufletul nu minte niciodata!

In: Spiritualitate

Reincarnarea este credinta spirituala ca sufletul paraseste corpul fizic atunci cand acesta moare si reintra intr-un alt corp fizic dupa ce a petrecut un timp in lumea spirituala. Unele spirite se intorc pe pamant pentru a-si rezolva problemele karmice, altele vin sa se dezvolte sufletele, iar unele aleg sa revina aici pentru a servi si a-i ajuta pe ceilalti sa evolueze.

Cum poti sti daca ai mai trait in trecut? Sunt diverse cai care te pot ajuta sa capeti raspuns la aceasta intrebare. Poti merge la un hipnoterapeut si sa te supui unei regresii a vietilor trecute, poti medita si simti intuitiv daca ai mai trait pe pamant si intr-o alta viata (sau alte vieti) sau poti reflecta la caracteristicile pe care le ai ca persoana si sa vezi daca implica faptul ca ai mai trait inainte.

Iata anumite caracteristici general valabile care demonstreaza ca esti un suflet batran. Iata patru semne ca arata ca nu esti la prima viata pe acest pamant.

Citesti cu usurinta oamenii
De la o varsta frageda ai fost capabil sa citesti bine oamenii. Doar privind cateva minute pe cineva cum interactioneaza cu ceilalti ai putut sa identifici caracteristicile acelei persoane precum si stilul sau de viata. Este ca si cum ai avea un software special care iti permite sa privesti si jur si sa descarci informatiile aflate in celelalte suflete. Asta pentru ca ai vazut intr-o viata anterioara arhetipul respectiv de persoana si esti familiarizat cu comportamentul si psihologia generale ale acestui tip. Ai interactionat cu mii de oameni de-alungul vietilor sufletului tau si nu exista niciun arhetip cu care sa nu te fi intalnit pana acum.

Asta nu inseamna ca judeci oamenii ci pur si simplu observi tot ce se intampla in jurul tau. S-ar putea sa constientizezi faptul ca atunci cand te afli la petreceri sau evenimente sociale scrutezi cu atentie ce se intampla. Privesti modul in care interactioneaza oamenii, observi schimburile de energie care au loc in timpul conversatiilor. S-ar putea sa te simti mai bine in pielea observatorului de la distanta decat in cea a participantului.

Abilitatea de a citi oamenii te ajuta sa discerni adevarul de prostii. Stii cand te minte cineva. Observi discrepanta din privire, schimbarile din campul energetic, modul in care pronunta cuvintele. Te-ai aflat in aceasta situatie de multe ori inainte si nici nu esti naiv din punct de vedere social desi nu ai participat la prea multe evenimente sociale in aceasta viata. Ai fost intotdeauna greu de manipulat intrucat vezi intentiile si dorintele reale ale celorlalti. Ii simti, in mod intuitiv, pe ceilalti.

Savurezi izolarea
Te bucuri de timpul pe care il petreci cu tine insuti. Nu, nu pentru ca ai fi o persoana singuratica ci pentru ca iti place sa fii singur. Esti multumit cu tine insuti. Mai degraba ai prefera sa fii pe doc, sa privesti stelele toata noaptea decat sa fii la o petrecere sau ti-ar placea mai mult sa petreci o zi in padure decat intr-un mall la cumparaturi. Asta nu pentru ca ai fi un lup singuratic, ci pentru ca nu ai nevoie de societate pentru a te valida. Valoarea ta de sine vine din interior si din spiritualitatea ta si nu din aprobarea sau acceptarea societatii. Cand ai pasit pentru prima oara in aceasta lume inclinatia ta este sa inveti cum se joaca jocul vietii si cum sa-ti faci un trai confortabil. Daca, insa, ai trait mai multe vieti stii ca totul este un joc si nici nu te mai deranjezi sa-l joci.

Poate ca inca iti place sa socializezi, insa nu faci din asta centrul universului tau asa cum procedeaza altii. Ai fost obisnuit sa fii in jurul altor oameni, ai facut asta timp de secole. Stii la ce sa te astepti. Insa, la final, cel mai important lucru pentru tine este sa simti pacea in interiorul tau, generata de tine insuti.

Nu te potrivesti…
Indiferent de locul in care te-ai aflat te-ai simtit putin stingher, fie ca este vorba despre scoala, munca sau la intalnirile in familie. Nu esti inca obisnuit sa fii o fiinta umana si s-ar putea ca niciodata sa nu te obisnuiesti. Sa te comporti „corespunzator” in public pare ceva fortat pentu tine, iar incercarea de a mentine o conversatie lipsita de sens este un lucru dureros. Nu intelegi de ce oamenii se comporta asa.

Este ca si cum un leu ar crede intreaga sa viata ca este o oaie. Se comporta ca o oaie si gandeste ca o oaie. Dupa ce a trait cateva vieti gandindu-se ca este o oaie, acum a realizat ca este mult mai mult de atat. Se descopera pe sine si transcende gandirea de oaie. Asa ca atunci cand se intoarce din nou pe pamant pretinzand ca este oaie simte ca nu aceasta este natura lui pentru ca acum stie ce rol are de interpretat.

Tu esti cel care porneste discutiile despre visele lucide, despre drepturile animalelor si spiritualitate in vreme ce toti ceilalti doresc sa vorbeasca despre vreme sau sport. Uneori, ei initiaza conversatiile intrucat sunt interesati sau intrigati de tine, insa de cele mai multe ori tu vei fi cel care va aduce in discutie subiecte importante. Insa nu doar interesele diferite te fac sa te simti stingher.

Adevarul este ca nu stii cum sa te integrezi.. Poate ca ai incercat inainte, insa ti s-a parut ciudat si ai renuntat. Si asta este ok. Nu ti se pare normal sa respecti conventiile. Poate ca si tu faci lucruri care altora li se par ciudate, ca meditatia pe o banca in parc, sau poate ca te opresti intr-un parc pentru a absorbi razele soarelui.

Ai un suflet evoluat
Oamenii pot veni la tine pentru a le oferi un sfat, chiar daca esti mult mai tanar decat ei. Insa spusele tale sunt valoroase intrucat esti foarte intelept pentru varsta pe care o ai. Pari a intelege si a privi viata si provocarile sale mult mai profund decat o face o persoana obisnuita. Poate tocmai de aceea te afli aici: pentru a-i ajuta si pe ceilalti sa evolueze.

Ai trait deja cateva vieti pe pamant asa ca intelegi importanta unor lucruri precum rabdarea, onestitatea si introspectia. Ceea ce altora le trebuiesc 10 ani sa invete tu inveti intr-un singur an pentru ca sufletul tau a mai experimentat asta inainte si este obisnuit sa recunoasca semnele. Iti este atat de usor sa vorbesti cu cineva de la inima la inima pentru ca poti sa-i ajuti sa treaca peste problemele cu care se confrunta. Si tu ai propriile tale provocari insa abordarea ta este plina de maturitate.

Inveti rapid cand este vorba despre lectiile vietii si esti foarte bun in a asculta ceea ce viata incearca sa-ti transmita.

In acest fel acumulezi rapid intelepciune si experienta lucru care tie ti se par cele mai valoroase in viata. Nu te intereseaza statutul social, faima sau acumularea de averi. Tu nu-ti doresti decat sa te dezvolti spiritual, sa devii o persoana mai buna si sa-i ajuti si pe ceilalti sa obtina aceleasi lucruri. Asta te multumeste cel mai mult, arata bzi.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Mesajul tulburator al parintelui Necula cu ocazia Adormirii Maicii Domnului! „Avem o sarbatoare intunecata de nerusinarea care rusineaza clerul”!

In: Calendar Ortodox, Spiritualitate

Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare despre respectul lui Iisus Hristos pentru fecioria si curatia Maicii Sale. Da, da. Exact antidotul la descotorosirea de inocenta la care asistam de oarecare timp. Nu doar in cultura cotidiana a Romaniei, dar pe mine, ca roman, mai ales hula impotriva fecioriei din tara mea ma arde la suflet. Mesajul impotriva familiei, cu orice pret, inclusiv al penibilului logic, face parte din colajul de manipulare prin care familia trebuie injosita, umilita, aruncata la cosul istoriei. Din dragul utopiilor morale lipsite de morala, constructii ambigue ale unor frustrari nedemne si alimentate de un marketing agresiv, de piata efectiva. Abuz de manipulare. Dinaintea psihozelor galagioase se inalta suavitatea plina de transparenta a firescului Adormirii Maicii Domnului. Logica luminoasa a iubirii Fiului pentru Mama sa, termeni care, nu-i asa, ne spun expertii in nimicuri, nici macar nu mai exista, scrie parintele Necula in tribuna.

Desigur ca avem o sarbatoare intunecata de nerusinarea care rusineaza clerul, fara indoiala ca Ortodoxia romaneasca are nevoie de un plus de Rusalii, pentru a scoate din marasm constiintele lucratorilor Viei lui Dumnezeu, pentru a restaura nadejdea ca intunericul nu poate invinge Lumina. Asta nu schimba cu nimic insa continutul de Har al Praznicului. in ciuda aparentei crize din Biserica, ea continua sa existe, sa asume, sa converteasca si sa adune sufletele in jurul Crucii si invierii. Sa spuna adevarul despre nevoia de mama in viata copilului, fie El si Hristos, despre cordialitatea mamei pentru fiul ei, fie El si unic si ceresc. in fond Dumnezeu insusi pentru a intra in lumea pe care continuam sa o strangulam cu pacatele noastre, tine in carnea Sa hematiile Fecioarei Maria.

Pentru cei care nu cred, nu marturisesc si nu admit aceasta, totul este posibil de jignit. De umilit, de descotorosit. Cea mai ampla lupta a deconstructivistilor lumii de astazi e atacul impotriva inocentei. Scriem vulgar, vorbim vulgar, construim personaje jenante si dezvoltam caste ale culturii vulgare, putem spune orice despre oricine cu o ura incredibila, de nebanuit pe cand autorii efluviilor de dispret de acum gangaveau prin colturi ale cercurilor literare ori in debaraua unui liberalism incongruent moral. Seamana leit cu fotbalistii care intra la rupere la adversar, apoi ridica bratele a nevinovatie, privesc interogativ chipul celui care nu se poate ridica de jos. Pentru ca e vremea lectiilor date de violentii aparatori ai agresivitatii morale, eticienii izgonirii inocentei din vietile noastre.

Nu simtiti ca se construieste o lume noua, a dreptatii de partid si de falie sociala, in care se reconstituie haitele masurilor duble, angajate in discursuri duplicitare? Cum ar putea inghiti Biserica astfel de oameni, cum ar putea sa priveasca dragastos la o mama ce este protejata de Cerul Fiului sau? Retrasa din privirile lumii in rugaciunea cerului, Maica Domnului ramane alaturi de noi model de franchete sufleteasca si de brat uman pus in ajutorul lui Dumnezeu. in ritmul inimii ei bate inima Pruncului Iisus pana astazi, in trupul inchegat din ea Hristos sade de-a dreapta Tatalui. Obisnuit cu zeflemeaua superioara, cu inconstienta celor care se cred mai buni decat insusi Dumnezeu, cu pelteaua de venin in care-si scufunda frustrarile amarnicii luptatori impotriva evidentelor morale, omul Bisericii are libertatea absoluta de a se ruga, de a posti, de a cauta pacea cu Dumnezeu, impartasindu-se cu Trupul si Sangele Lui.

Ramanand om al Bisericii, al prezentei smerite dinaintea lui Dumnezeu. Neurand, nejudecand, neuitand insa sa cugete si sa marturiseasca. Suntem in plina descotorosire de inocenta. Vorbe grele despre pacate grele cad, plumb de inconstienta, in cultura copiilor si tinerilor nostri, ranesc vietile cuminti ale batranilor, smintind iubirea si asmutind la riposta. Singura riposta ferma nu poate fi decat recuperarea inocentei, a curatiei, a linistii creatoare si traitoare a vietii. Praznicul Adormirii Maicii Domnului dovedeste, a cata oara, ca oamenii traiesc si dupa Evanghelie si nu doar dupa televizor ori opiniile analistilor de pripas. Asta si pentru ca Maica Domnului intru Nastere fecioria a pazit, intru Adormire lumea nu a parasit…E ziua in care Maica Domnului umple cu inocenta luminoasa lumea.

Leacul universal pentru toate bolile sufletesti! Prin leacul acesta, proorocii au profetit viitorul!

In: Spiritualitate

Exista un leac pentru toate bolile sufletesti. Unii nu stiu despre el, iar altii il cunosc, dar nu-l folosesc si raman netamaduiti. Cei ce-l iau nu numai ca se vindeca, dar devin si sfinti. Acest leac este smerenia. Prin leacul acesta, proorocii au profetit viitorul.

Prin acest leac, Sfintii Apostoli, din pescari ce erau, au devenit propovaduitori si dascali inflacarati ai lumii. Prin acest leac, Sfantul Spiridon, din pastor de oi cum era, a devenit episcop sfant al crestinilor. Acest leac a fost luat de Preasfanta Fecioara si s-a invrednicit sa devina Maica lui Hristos, care este Dumnezeu desavarsit si om desavarsit si lipsit de pacat. Domnul ne indeamna ca toti sa luam acest leac, pentru a afla odihna aici pe pamant si in ceruri! Smerenia adevarata nu-l lasa pe om sa cada in pacat; dar, chiar daca n-ar izbuti si ar cadea, il ridica imediat. Acest leac va sfatuiesc sa-l luati pentru a vindeca de orice patima. Daca nu-l aveti, cereti-l de la Preabunul Dumnezeu si o sa vi-l dea.

Asadar, prin smerenie si prin rabdarea pe care aceasta o aduce, va veti mantui. Domnul a spus: „Cel ce se smereste pe sine va fi inaltat de Dumnezeu. Cel ce are rabdare pana la sfarsit, se va mantui. Prin rabdare va veti castiga sufletele”. De cate ori valurile repetate si infuriate ale ispitelor si suferintelor vor veni asupra noastra si ne vom afla in primejdie de a pieri, sa strigam precum Petru: „Izbaveste-ma, Doamne, ca pier!”, si in clipa aceea El isi va intinde sfanta si milostiva Sa mana si ne va izbavi, arata ganduridinierusalim.

Extras din ”Ne vorbește parintele Filothei Zervakos”, Ed. Egumenița, pag. 323-333

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Secretul sanatatii fizice si mentale a calugarilor de pe muntele Athos a iesit la iveala! Regulile sunt neschimbate de 1.000 de ani!

In: Spiritualitate

Calugarii ordocsi de pe muntele Athos se numara printre cele mai sanatoase comunitati de pe pamant si detin secretul longevitatii si al sanatatii fizice si mentale.Un studiu complex si intins pe parcursul a 10 ani vine sa ne uimeasca si sa ne demonstreze ca simplitatea este secretul de baza al longevitatii si al sanatatii indelungata. Practic, hrana pentru trup si suflet este secretul.

Rezultatele acestui studiu? Sunt pur si simplu fascinante. Se pare ca una dintre cele mai sanatoase comunitati de pe pamant este cea a calugarilor de pe muntele Athos.Sanatatea mentala si fizica a calugarilor greci, riscul scazut al bolilor cardiovasculare, dar si longevitatea se datoreaza unui stil de viata echilibrat si unui stil alimentar modest si sanatos.

Sigur, veti spune, nu ne aflam nici pe muntele Athos si nici nu avem la dispozitie timpul, vointa, aerul sau alimentele pure cultivate pe muntele sfant. Vremurile sunt de asta natura incat este aproape imposibil sa urmam intocmai aceasta dieta si stil de viata indiferent de cat de sanatosi ne-am dori sa fim. Dorim insa ca acest articol sa ne inspire in alegerile pe care le facem zilnic in ceea ce priveste alimentatia si sa optam, pe cat posibil, catre alimentele care ne aduc cat mai aproape de natura si de Dumnezeu.

Din cei 1500 de calugari care locuiesc in 20 de manastiri antice si a caror stare de sanatate a fost studiata intre 1994 si 2007, niciunul dintre ei nu a dezvoltat cancer intestinal si numai 11 au fost afectati de cancer de prostata.

Cercetarile sunt cu atat mai uimitoare cu cat aflam ca media de varsta a calugarilor a caror sanatate a fost investigata era de 40-104 ani. Studiile ne arata ca monahii nu au dezvoltat practic boli de inima, ca nu s-au confruntat cu stopuri cardiace si nici cu atacuri cerebrale. Uluitor este si faptul ca incidenta bolii Alzheimer in randul acestei comunitati a fost de 0, iar cancerul (plamani, intestine, vezica) a fost inregistrat in rate neobisnuit de scazute. Din 1500 de calugari, doar un procent mic au dezvoltat cancerul. Niciunul nu a dezvoltat cancer la plamani sau la intestine.

Traditiile si obiceiurile stilului de viata din manastirile de pe muntele Athos, pe care insusi Printul de Wales le viziteaza cu regularitate, sunt neschimbate de 1000 de ani. Se pare ca monahii ortodocsi au gasit echilibrul perfect intre a fi vegan si a fi vegetarian, introducand in alimentatia lor grasimi si proteine de buna calitate. Acestia consuma mancare proaspata preparata din alimente proaspete si constand mai ales in legume, fructe, boabe de leguminoase si cereale in moderatie. Mediul in care traiesc acestia este lipsit de stres si de poluare, iar comunitatea este una bine sudata, in care calugarii se sprijina si se ajuta reciproc. Dieta traditionala din posturi abunda in vitamine, antioxidanti, nutrienti si acid folic, avand in acelasi timp un continut sarac in grasimi animale saturate.

„Calugarii de pe muntele Athos nu mananca carne”, spune parintele Epifanios Miloptaminos in cartea „Cooking on Mount Athos” (momentan disponibila doar in Grecia). „Cuvantul unt nu este nicaieri mentionat in carte si nu adaugam faina pentru a ingrosa sosurile. Pur si simplu lasam ingredientele sa fiarba pana scad.”

Deoarece carnea este exclusa cu desavarsire din dieta calugarilor (consumata in cantitati mari este asociata cu un risc crescut de cancer intestinal), in weekend si de sarbatori se consuma in schimb peste sau fructe de mare. Dulciurile sunt consumate doar ocazional si sunt preparate in casa, cu ingrediente naturale cultivate chiar de calugari. Produsele lactate sunt consumate ocazional, in cantitati modeste. „Majoritatea dulciurilor sunt facute din zahar si altele din miere. Ne facem propriile bucati de halva de susan pentru perioadele de post si ne cultivam propriile legume si fructe”, a comentat calugarul Epifanios, conform suntsanatos.

Lectie de viata de la parintele Calistrat! Umbli cu lenjeria pe dos ca sa nu se prinda vrajile! Ce spune duhovnicul despre superstitiile romanilor!

In: Spiritualitate

Oricate argumente stiintifice si religioase s-ar aduce, romanii continua, la inceput de secol XXI, sa creada in superstitii. Biserica Ortodoxa a identificat cateva dintre superstitii, indemnand credinciosii sa renunte la ele. In raport cu invataturile bisericesti, puteti matura linistiti seara prin casa, sa dati foc imprumut, sa spalati si sa coaseti vinerea, sa incepeti un lucru martea sau sambata, sa cheltuiti bani lunea, sa va intoarceti din drum si sa ramaneti nepasatori atunci cand pisica neagra va taie calea. (Apropo: daca se intalnește un preot cu o pisica neagra, cui ii va merge rau?) Nu va fi nici o problema daca se vor sterge doua persoane in acelasi timp cu acelasi prosop si nu va va merge rau daca va mananca nasul sau vi se zbate ochiul.

Biserica atentioneaza ca sunt superstitii portul talismanelor, datul peste groapa a unui cocos la inmormantarea cuiva, spartul canilor la inmormantare, cele 24 de opriri, credinta ca momentul in care canta cucuveaua inseamna prevestirea mortii cuiva, aruncarea banilor in fantana pentru implinirea unor dorinte, aruncarea banilor pe drum ori prin ape, atunci cand se merge cu un cortegiu mortuar si ca nu este bine a se boteza in aceeasi apa mai multi copii. Tot superstitie este considerat si crezul ca impartasirea celui bolnav ar aduce dupa sine si obstescul sfarsit, mai ales daca este si intr-o stare de boala mai avansata sau incurabila sau ca savarsirea Sfantului Maslu persoanelor care sunt bolnave are rostul de a grabi sfarsitul acestora. De asemenea, intalnirea cu preotul nu inseamna nesansa, ghinion, nenorocire ori blestem.

Superstitii sunt credinta in vise, ghicitul in cafea, batutul in lemn si scuipatul in san, precum si legarea unei ate rosii la copii pentru alungarea deochiului.
– Daca mi se deoache baiatul? Ia sa-i pun eu rosu la mana!

– Daca mi-l deoache cineva? Ia sa-i pun eu usturoi in buzunar!

– Daca cineva imi face vraji? Ia sa ingrop eu, un cutit sau o lama, la poarta, sa nu se prinda vrajile…

Vedeti?

Pe langa ce ti-a dat tie Dumnezeu, ca tarie si putere, (ulei de la maslu, agheasma, anafora) dar pe langa astea, tu simti nevoia sa mai faci si niste trucuri banale..

Prin care vrei sa demonstrezi lui Dumnezeu, ca esti copil!

Umbli cu o soseta de-un fel si una de-un fel, ca sa nu se prinda deochiul!

Umbli cu lenjeria pe dos ca sa nu se prinda vrajile..

Mintea ingusta a omului care ar trebui sa fie ferm in credinta!

Pentru ca Dumnezeu sta in inima! Inima este tronul… nu trupul.

„- Da… mie mi-a facut vraji!

– Marie, daca Hristos este in inima ta, si vrajitorul e mai departe de tine, cine e mai aproape? Vrajitorul sau Hristos?

– Pai… Hristos, daca e in inima mea, inseamna ca e mai aproape!

– Atunci, du-te acasa si nu te mai teme!

– si nu-mi dati rugaciuni de citit?

– Nu! Du-te acasa si nu-L scoate pe Hristos din inima!

Vedeti ce canon greu?

Ce inseamna sa nu-L scoti pe Hristos din inima? A nu-ti pierde credinta!

Pentru ca daca tu ajungi sa te temi de un bat de chibrit de sub pres… si va spun…

Eu am ascultat de multe ori… si sa stiti ca le ascult cu convingere…

si stiti de ce? stiti de ce le ascult cu convingere?

Am reusit sa fac cateva greseli pedagogice la spovedanie.

Greseli pe care mi le asum!

Am ras de vrajitoriile celei care mi le-a spus…

si s-a dus la alt preot si i-a umplut capul si aluia cu povesti.

Macar daca eu o tineam la mine la spovedit si la impartasit, o tineam pe linia dreapta! Asa s-a dus si au gasit alti „destepti” care i-au spus ca i-a facut vraji cineva care incepe cu litera M, si cu V, si cu C! Era vecina, era cumnata, era sora, matusa… si a talcuit cine i-a facut vraji. si mai purta ura si pe jumatate din sat, ca si aia i-au facut vraji! Deci in situatii de genul acesta Iisus intreaba:

„De ce cugetati cele rele in inimile voastre? Daca inima voastra, e trupul Meu, de ce va mai temeti? De ce vreti sa stati paralizati, cand aveti medicamentul in voi? Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu, are Viata Vesnica si la Judecata nu va veni, si s-a mutat din Moarte la Viata!

De ce va mai temeti?, se intreaba parintele Calistrat Chifan.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

De ce trebuie sa practicam meditatia

In: Spiritualitate

Cu totii am auzit de cuvantul „meditatie” de nenumarate ori. Fie ca e meditatie spirituala (mindfulness), zen sau kundalini (respiratia e importanta, iar pozitia conteaza mai putin).

Meditatia a devenit un adevarat hobby fenomen, fiind adoptata de foarte multe persoane cunoscute, de la actori de Hollywood si top modele pana la compozitori si comici stand-up. Cameron Diaz, Gisele Bündchen, Daniel Negreanu si Russell Brand sunt doar cateva picaturi in oceanul tot mai mare de fani ai meditatiei.

Pentru marea majoritate e doar un cuvant. Pentru unii e o activitate foarte benefica si asta din mai multe puncte de vedere.

In general, primul lucru pe care-l auzim despre meditatie e ca relaxeaza. Desi afirmatia e adevarata, exista beneficii colaterale care vin o data cu aceasta relaxare. Un astfel de beneficiu e reprezentat de un sistem imun puternic. Stress-ul si anxietatea nu sunt tocmai bune pentru sistemul nostru imun, mai ales iarna. Asadar daca ne cream un program regulat de meditatie, asta ne va ajuta sa reducem cantitatea substantelor din corp, asociate cu stress si anxietate.

Un alt motiv pentru a practica meditatia e acceptarea de sine. Cand meditam, devenim mai constienti si mai capabili sa ne controlam gandurile. Devenim simpli observatori ai gandurile noastre si atat. Nu le judecam si nu incercam sa le gasim sensul si originea. Asta ne ajuta sa fim stapanii propriului dialog intern si in acelasi timp, devenim observatori mai buni al caruselului de ganduri si senzatii, fara a le judeca sau a le gasi neaparat un sens.

Increderea de sine e un alt capitol ce poate fi rescris cu ajutorul meditatiei. Increderea de sine isi are baza pe istorioarele pe care le avem despre noi, povestile pe care ni le spunem, fie constient sau inconstient. Principiul e acelasi ca mai sus. Exact cum meditatia ne ajuta sa ne acceptam mai usor, la fel ne poate ajuta la consolidarea stimei de sine. De fiecare data cand in timpul sesiunii de meditatie apar ganduri sau emotii negative pe care le avem in legatura cu noi insine, putem practica observarea lor… si atat. In timp, asta ne va face mai capabili sa controlam dialogul intern negativ si in afara sesiunilor de meditatie.

Meditatia, in esenta, inseamna exersarea concentrarii. Cand invatam sa ne focusam pe respiratia noastra, sa observam cand gandurile noastre ne duc in directia gresita si apoi sa revenim la respiratia constienta, aceste lucruri sunt transferabile oricarei situatii. Datorita meditatiei regulate, ne obisnuim cu o stare mai adanca si mai lunga de concentrare, ceea ce ne face mai eficace in general, revenind mai repede ‘la realitate’ si avand reverii mai rare.

Si apropo de domeniul viselor, meditatia regulata poate regenera materia cenusie. Cercetatorii de la Harvard au condus un experiment de opt saptamani la Spitalul General din Massachusetts (MGH). Au fost monitorizati saisprezece participanti, care au practicat starea meditativa jumatate de ora pe zi, uneori ascultand inregistrari audio cu meditatie ghidata sau alteori observandu-si senzatiile, emotiile si gandurile fara a le judeca.

Cercetatorii sperau la rezultate asemanatoare obtinute in studii precedente. Si chiar asa a fost. In timpul sesiunilor meditative, au fost activate aceleasi zone cerebrale ca si in experimentele precedente, avand ca efect marirea densitatii materiei cenusii din hipocamp, zona cerebrala care face posibila invatarea si memoria, Si de asemenea au fost imbunatatite performantele zonelor asociate cu introspectie si compasiune.

Dap! Meditatia e misto! Nenumarate studii irefutabile, beneficii cam tot atatea. Incercati. Aveti doar de castigat.

Pacatele ascunse te pot imbolnavi! Vezi ce taina a Bisericii Ortodoxe te elibereaza!

In: Spiritualitate

Una dintre cele sapte taine ale Bisericii Ortodoxe, spovedania, are o importanta majora pentru viata oricarui crestin. Sfintii parinti vad in aceasta marturisire a sufletului un al doilea botez, sau, dupa cum spunea Sfantul Ioan Scararul, „pocainta este reinnoirea botezului, este curatirea constiintei”.

Tineti post de trei zile inainte de a merge la preot.

intotdeauna inainte de a fi spovedit, un credincios trebuie sa tina post macar trei zile iar spovedania sincera inseamna a marturisi absolut toate pacatele si greselile.

Mai mult de atat, inainte de spovedanie si impartasanie, credinciosului i se citeste de preotul duhovnic o molifta.

Nu uitati! Orice pacat tinut ascuns duce la imbolnavire si la lucruri grave!

Canonul, leacul pentru suflet. Un aspect important al spovedaniei il constituie canonul, indrumarea pe care credinciosul o primeste de la preot.

Sfantul parinte ii spune acestuia ce cale trebuie sa urmeze pentru a fi placut lui Dumnezeu. Foarte multe persoane privesc insa canonul ca pe o pedeapsa. Total gresit, pentru ca acesta este doar leacul de care fiecare persoana are nevoie pentru a incepe vindecarea spirituala.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Sfantul cinstit de credinciosii romani care vindeca trupul si sufletul! Ce nu trebuie sa faci sub nicio forma!

In: Spiritualitate

Joi, 27 iulie, credinciosii crestin ortodocsi il praznuiesc pe Sfantul mare mucenic si tamaduitor, doctor fara de arginti, Pantelimon. Tot joi, se face pomenirea Orbului care a fost tamaduit de Sfantul Pantelimon, Sfintei Cuvioase Antuza, A o suta cincizeci si trei de sfinti mucenici care au murit in Marea Traciei, Sfantului Cuvios Manuel, Sfantului Mucenic Hristodul din Casandra.

Pomenit in data de 27 iulie, acest sfant este adesea numit „doctor fara de arginti”, aratandu-se prin aceasta cum ca el n-a umblat dupa averi si s-a multumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui si nu cerea de la nimeni sa-i plateasca pentru binefacerile facute. Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos.

Se zice ca in ziua de Sfantul Pantelimon, cerbul iese din apa si aceasta incepe sa se raceasca, frunza teiului se intoarce pe dos, semn ca vara se duce si lasa in locul ei iarna, scrie libertatea.

In aceasta zi se mananca porumb si dovlecei pentru a fi mai vigurosi in timpul iernii.

In ziua de Sf. Pantelimon se impart multe fructe, pentru ca poamele sa nu fie viermanoase anul urmator.

De asemenea, se mai spune ca oamenii care lucreaza in ziua de Sf. Pantelimon sunt condamnati sa se imbolnaveasca de ciuma, sa aiba parte de ceasuri negre si pagube in viata de familie.

Sfantul Pantelimon vindeca trupul si sufletul

Minunile lui din timpul vietii au facut inconjurul lumii, reusind sa-si aduca pana si tatal pagan pe calea credintei. Cand tatal lui s-a stins, si-a impartit averea saracilor si a muncit in numele credintei, de unde si numele primit de „doctor fara de arginti”. si-a gasit sfarsitul decapitat, la ordinul imparatului, moastele sale sfinte salasluind azi in biserici din intreaga lume, fiind patronul spiritual al lumii medicale si tamaduitorul suferinzilor.

La noi in tara, credinciosii se pot inchina la sfintele sale moaste la Iasi, la Catedrala Mitropoliei, la Catedrala episcopala din Galati, unde sunt si moastele Sfantului Nectarie, la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului din Constanta, dar si in Bucuresti, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului – Precupetii Noi”, la Biserica Sfantul Stelian Lucaci, la Biserica Sfantul Dumitru din spatele Muzeului de Istorie a Romaniei, la Manastirea Plumbuita, la Biserica Sfantului Antonie cel Mare, la Biserica Stavropoleos, la Biserica Sfantul Alexie si, nu in ultimul rand, la Biserica Sfantul Pantelimon.

Semnele care arata ca o persoana decedata draga se afla in preajma ta!

In: Spiritualitate

Multa lume considera ca sufletul paraseste trupul fizic in momentul mortii pentru a trascende in lumea de dincolo. Existenta vietii de apoi este sustinuta de numerosi teologi, dar si de oameni de stiinta, parapsihologi, si persoane care au fost martorele unor intamplari paranormale. Potrivit adeptilor parapsihologiei, persoanele iubite nu ne parasesc definitiv dupa moarte, ci se pot reintoarce uneori pentru a ne incuraja, consola, linisti sau preveni asupra anumitor momente de cumpana.

Principala forma de conexiune o reprezinta visele.

De multe ori, spiritele celor dragi ne apar in vis inconjurate de o aura luminoasa. Cu toate acestea, trairile din vis sunt foarte intense, iar visele „de vizitare” par foarte reale. Din acest motiv, se intiparesc usor in memorie si ne pot marca vreme indelungata.
Concentreaza-te asupra detaliilor din vis.

Se intampla uneori ca in visele de vizitare sa apara semne sau mesaje clare menite sa ne linisteasca sau sa ne puna in garda cu privire la anumite evenimente viitoare.

In vis, persoanele decedate apar mai tinere sau mai sanatoase decat in momentul mortii.

Mai ales daca persoanele trecute in nefiinta au murit in urma unor boli grave, acestea vor aparea in vis ca fiind sanatoase. Scopul interactiunii spiritelor binevoitoare cu cei din lumea fizica nu este acela de a-i speria sau tulbura, ci de a-i linisti si de-ai ajuta sa depaseasca mai usor tragedia suferita, motiv pentru care iau o intruchipare armonioasa.

Aproape de fiecare data, spiritele incearca sa transmita un mesaj, dar nu neaparat pe cale verbala.

Indiferent de forma mesajului, insa, persoana vizitata nu va intampina dificultati in descifrarea sensului acestuia.

Uneori, se poate ca spiritele sa intre in comunicare cu tine ca sa-ti transmita mesaje cu privire la alte persoane.
De ce aleg spiritele visele ca mijloc de comunicare?

Potrivit specialistilor, somnul este cea mai eficienta poarta catre alte dimensiuni. in timpul somnului, gandirea rationala este dezactivata, iar noi devenim mult mai receptivi la experientele supranaturale.

Dupa ani si ani de cercetare in domeniu, modul exact prin care se petrec aceste vizitari spirituale continua sa ramana un mister. Totusi, persoanele interesate de fenomenele paranormale considera ca epicentrul, sau elementul mijlocitor al acestor vise de vizitare, ar fi centrul Ajna, sau centrul celui de-al treilea ochi.
Nu toate visele de acest tip intra in categoria viselor de vizitare.

in majoritatea cazurilor, este vorba pur si simplu de manifestarea in planul constiintei a gandurilor inradacinate adanc in subconstient. Aceasta teorie este intarita de catre psihologi, care fie atribuie o simbolistica diferita acestor vise, fie le considera o succesiune aleatorie de ganduri, trairi si experiente de viata.

Unii oameni considera ca experientele de vizitare in vis nu se rezuma doar la persoane decedate.

Cei care cred in spirite totemice, precum si adeptii teoriei metempsihozei (reincarnarii intr-o trup de animal), sustin ca inclusiv spiritele animalelor dragi ne pot vizita dupa moarte. Altii sustin ca multe dintre aparitiile din vis reprezinta, de fapt, nu spirite, ci ingeri.
Toate visele de vizitare au un numitor comun: inspira o stare de liniste, armonie si pace interioara.

Filmele de groaza infatisaza numeroase intalniri cu spirite malefice care ii bantuie pe cei vii, dar, in viata reala, aceste vise, desi intense, nu presupun manifestari ostile sau traumatizante.

Spiritele care ne viziteaza in vis sunt pasnice, binevoitoare, si recurg la acest mijloc de comunicare pentru a ne linisti, a ne asigura ca sunt bine acolo unde sunt, si ca este momentul sa ne detasam de circumstantele disparitiei lor si sa ne vedem mai departe de viata. De regula, odata ce mesajul este transmis, spiritele nu mai apar in vis cu alte ocazii, pentru ca si-au indeplinit rolul.
Asculta-ti intuitia ca sa diferentiezi visele lucide de cele obisnuite.

Atunci cand ai un vis de vizitare, traiesti experienta cu toata fiinta. Un astfel de vis este atat de intens, de realist si de viu incat nu te vei indoi nicio clipa in privinta autenticitatii experientei traite.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Legea bumerangului! Binele si raul se intorc intotdeauna!

In: Spiritualitate

Nu suntem pregatiti niciodata pentru viata, apar evenimente noi, conjuncturi noi si provocari carora trebuie sa le facem fata. E dificil,uneori, sa apreciem si sa reactionam corect fata de o anumita situatie.

Ne este greu sa admitem anumite nedreptati,mai ales cand consideram ca nu avem nici o vina. Orice reactie de-a noastra declanseaza reactii ale celor din jur si ale intregului Univers,pe care-l punem in miscare.

Un simplu gest poate duce la o tragedie

Un singur cuvant, un singur gest facut in momentul nepotrivit ne arunca in valtoarea unor evenimente pe care nu le mai putem gestiona sau,daca reusim, ne costa un consum extrem de mare de energie. De pilda, ne putem intalni cu o persoana depresiva.

De regula, acesti oameni au o mare nevoie de afectiune si de protectie. Ei au un comportament bazat pe suferinta si frica,ce le schimba total gandirea si reactia fata de ceilalti. Sunt tristi, ganditori, parca traiesc desprinsi de lumea care ii inconjoara, fara speranta ca ar putea exista o usa prin care ar putea iesi.

Contactul cu o astfel de persoana este impresionant.Ei vin in calea noastra prin Legea Atractiei, ceea ce vrea sa spuna ca undeva, in sufletul nostru, exista ceva similar, aflat in stare latenta.

Daca vom interveni in viata unui depresiv, trebuie sa fim extrem de atenti.

Un cuvant gresit sau un gest il pot duce la sinucidere. in nici un caz nu trebuie judecati astfel de oameni,nu trebuie condamnati sau inlaturati cu ostilitate. Trebuie doar ajutati. Daca nu stim cum sau nu putem, e bine sa ne vedem de drum cu delicatete, aratandu-le macar compasiune si intelegere.

Nu avem dreptul sa adaugam peste tristetea lor acuzatiile noastre,indiferent ce greseli ar fi facut. Este cea mai inteleapta atitudine.

Tot ce gandim si facem se intoarce

Exista Legea Bumerangului,care spune ca totul se intoarce la generator,mai exact, « Ce sadesti aia culegi »,cum spunea Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Aceste cuvinte exprima una dintre cele mai puternice legi pe care se bazeaza Universul.

Nimeni nu poate trece peste ea, absolut toata omenirea functioneaza in spiritul ei. si atunci, este lesne de inteles ca bine faci,bine vei avea,cum rau faci,rau vei avea. Daca ne rezumam doar la acesta lege, ne schimbam viata radical, in cele mai fine detalii. Pornind de la ganduri, pana la actiunile pe care le intreprindem, primim si daruim intr-un sir continuu,dominat de conceptul de timp.

Prin urmare, trebuie sa acordam atentie gandurilor noastre,sa cultivam atitudini binevoitoare, compasiune si iubire fata de tot ce ne inconjoara.

Creatia a fost « gandita » de Dumnezeu ca ceva perfect, care functioneaza perfect, si toate se intampla pentru evolutie.

Ne putem bucura de viata doar iubind-o si pretuind orice « atentie » pe care o primim din partea Creatorului Suprem. Cu El suntem protejati si iubiti, fara ca alte imixtiuni sa mai poata avea efect asupra noastra.

Sursa: Secretele