Nota de plata uriasa pentru Elena Udrea in dosarul „Gala Bute”! Un roman cu salariul mediu ar trebui sa munceasca 500 de ani sa plateasca suma!

In: Stirile zilei

Instanta suprema a obligat-o, marti, pe Elena Udrea, in decizia prin care a condamnat-o la sase ani de inchisoare, sa restituie 8,1 milioane de lei catre Autoritatea Nationala pentru Turism, precum si 900.000 de euro catre doi martori. Totodata, instanta a dispus confiscarea unei sume de aproximativ un milion de lei de la fostul ministrul al Dezvoltarii si Turismului.

„Obliga pe inculpata Udrea Elena Gabriela la plata sumei de 8.116.800 lei cu titlu de despagubiri civile catre partea civila Autoritatea Nationala pentru Turism. Conform art. 254 alin. 3 Cod penal din 1969 confisca in folosul statului de la inculpata Udrea Elena Gabriela sumele de 695.367 lei si 296.076 lei. in baza art. 255 alin. 3 si alin.5 Cod penal din 1969 obliga pe inculpata Udrea Elena Gabriela sa restituie echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii a sumei de 600.000 euro catre martorul Boian Corin si echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii a sumei de 300.000 euro catre martorul Gardean Adrian”, se arata in decizia instantei, scrie News.ro.

Totodata, Udrea trebuie sa achite cheltuieli judiciare de 20.000 de lei, la fel si Rudel Obreja. Ceilalti inculpati, mai putin Ion Ariton, sunt obligati sa plateasca 15.000 de lei cheltuieli de judecata.

Instanta suprema a condamnat-o marti, in dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea la sase ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiind achitata pentru tentativa de folosire de declaratii false sau incomplete.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Udrea a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita, patru ani pentru o alta fapta de luare de mita, sase ani pentru o a treia infractiune de luare de mita si tot sase ani pentru abuz in serviciu. Judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, dupa contopirea pedepselor, ca Udrea sa execute sase ani de inchisoare.

Instanta a mai dispus achitarea Elenei Udrea pentru tentativa de folosire de declaratii false ori incomplete.

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala. Instanta a constatat ca fapta este concurenta cu cea pentru care Obreja a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, a contopit pedepsele si a dispus ca Obreja sa execute cinci ani de inchisoare. Totodata, instanta a dispus si confiscarea sumei de 3.000.000 de lei de la Rudel Obreja.

Gheorghe Nastasia, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare.

Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Fostul consilier al Elenei Udrea, stefan Lungu, a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mita.

Instanta a mai dispus condamnarea omului de afaceri Dragos Botoroaga la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii au aratat in rechizitoriu ca in 24 iunie 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Româna de Box.

In baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.

„Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana”, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au sustinut ca Elena Udrea a avut cea mai importanta contributie la savârsirea acestor fapte si la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intâlneasca cu Obreja pentru a identifica solutii in cazul incheierii contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.
viewscnt

Elena Udrea, sase ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu!

In: Stirile zilei

Instanta suprema a condamnat-o marti, in dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea la 6 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Elena Udrea a fost achitata pentru tentativa de folosire de declaratii false sau incomplete.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de incercare de 6 ani. Sentinta nu este definitiva.

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul „Gala Bute” la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, cu un termen de supraveghere de 5 ani. Sentinta poate fi de asemenea contestata.

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru Elena Udrea si inculpatii care nu au recunoscut acuzatiile. In cazul Elenei Udrea, risca maximum 21 de ani de detentie.

Magistratii au amanat, in 13 martie, cu doua saptamani, pentru marti, pronuntarea in dosarul Gala Bute.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema a incheiat in 1 martie judecarea in fond a dosarului si a amanat atunci pronuntarea pentru 13 martie.

Hotararea nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata de procurorii DNA sau de catre inculpati la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

„Ma judeca un complet de femei, cu mici exceptii femeile sunt mai curajoase si mai puternice. Ma bucur ca in acesti doi ani am daramat niste mituri. Nu am intrat in politica ca sa fac bani. Aveam un sot are imi asigura un standard de viata. Nu aveam copii, nu aveam cheltuieli mari, stau si astazi cu chirie, parintii mei stau de 20 de ani in Drumul Taberei. Mi-am dorit foarte mult sa fac performanta. Daca ar fi sa o iau de la capat, as face din nou in asa fel incat Bute sa boxeze in Romania. Sper si cred ca voi fi judecata pe probe, nu pe parerile despre mine, mai bune sau mai rele. Si ca nu va fi un semnal pentru angajatii din domeniul public ca nu trebuie sa mai semneze nimic, de frica ca vor fi condamnati”, a spus Elena Udrea la ultimul termen de judecata.

Procurorul DNA a cerut atunci condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsa cu executare orientata spre maximum prevazut pentru faptele de care este acuzata, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia si pe omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Printre faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata sunt: luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii au aratat in rechizitoriu ca in 24 iunie 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box.

In baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.

„Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana”, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au sustinut ca Elena Udrea a avut cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja pentru a identifica solutii in cazul incheierii contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.

Dovada suprema ca Ordonanta 13 a fost data pentru Liviu Dragnea! CCR, sesizata de fosta sotie a liderului PSD in privinta abuzului in serviciu!

In: Stirile zilei

Curtea Suprema va sesiza CCR in procesul lui Liviu Dragnea. Mai exact, avocatul Bombonicai Prodana, fosta sotie a lui Dragnea, a solicitat judecatorilor de la ICCJ, in procesul in care este judecat si liderul PSD, sa fie sesizata Curtea Constitutionala.

Bombonica Prodana vrea ca judecatorii CCR sa explice clar sintagma prevazuta in Codul Penal la abuzul in serviciu si anume ca ti-ai indeplinit atributiile de serviciu ”in mod defectuos”. Avocatii considera ca aceasta sintagma este prea generala si vrea sa apeleze la judecatorii Curtii Constitutionale pentru o limpezire a situatiei. Solicitarea a fost aprobata, marti, de magistratii de la Inalta Curte, anunta Digi 24.

Bombonica Prodana a ridicat exceptia acuzand neconstitutionalitatea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta de art 297 din Codul penal, pe motiv ca nu prevede un prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infractiune.

CCR s-a mai pronuntat asupra acestei infractiuni, prin Decizia 405/2016, cand a decis ca fapta poate fi comisa numai daca prin „indeplinire defectuoasa” a atributiilor de serviciu se intelege indeplinire cu incalcarea legii in sens strict, adica numai legislatie primara.

In motivarea deciziei de anul trecut CCR a facut referire la necesitatea ca fapta incadrata ca abuz in serviciu „sa prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care sa justifice sanctiunea penala”, dar nu a invocat expres necesitatea stabilirii unui parg al prejudiciului.

Ca urmare a Deciziei 405/2016, in a doua jumatate a lui 2016 au fost pronuntate 15 achitari.

OUG 13, care a starnit ample miscari de protest la inceputul acestui an si, ca urmare, abrogata, prevedea printre altele tocmai introducerea unui prag al prejudiciului de 200 de mii lei sub care fapta sa nu mai constituie infractiunea de abuz in serviciu.

Contestatarii OUG 13 au fost convinsi ca este vorba despre o prevedere cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, in dosarul caruia prejudiciul constatat este in jur de 100 de milioane de lei.

Daca CCR va admite exceptia invocata de Bombonica Prodan este posibil ca pragul valoric minim al prejudiciului sa devina obligatoriu in cazul infractiunii de abuz in serviciu.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Ponta a pus tunurile pe Dragnea! „Romania nu poate fi condusa precum Teleormanul! Dragnea este foarte bun la a ramane singur!”

In: Stirile zilei

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat marti, la Parlament, ca nu crede ca formatiunea social-democrata si Romania pot fi conduse precum Consiliul Judetean Teleorman, unde ”unul singur gandeste si ailalti toti munceste”.

„PSD o duce foarte bine si ma bucur. Eu intotdeauna sprijin PSD. Eu nu cred ca PSD si Romania pot fi conduse ca si Consiliul Judetean Teleorman. Asa cred eu, poate gresesc eu. si pe vremea lui Ceausescu era un nebun care il critica. Acum mai sunt eu, restul, toata lumea e fericita”, a afirmat Victor Ponta.

Chestionat cum se conduce Consiliul Judetean Teleorman, deputatul a spus: ”Unul singur gandeste si ailalti toti munceste”.

Dezamagit de mazilirea lui Constantin

Chestionat ce parere are despre inlaturarea lui Daniel Constantin din guvern, Ponta a spus ca „proasta”.

„Proasta, dar acum ce conteaza ce parere am. Eu mi-as dori sa fie mai putine scandaluri si mai multa guvernare”, a completat deputatul.

Victor Ponta a sustinut ca a avut si el o contributie importanta in formarea ALDE si acum ii pare rau ca „se strica treaba”.

„Cu ALDE am avut si eu o contributie importanta in a se face ALDE. imi pare rau ca acum se strica treaba. Eu am pus umarul foarte mult la o noua constructie politica, am crezut ca domnul Tariceanu a facut bine plecand dintr-un PNL care nu-l mai reprezenta. Am facut cat am putut de mult, de la numirile unor ministri in guvernul pe care l-am condus, inclusiv sediul, dupa cum stiti, stau in sediul USL”, a afirmat fostul premier.

El a mai spus ca l-a deranjat faptul ca persoane din ALDE, care au fost ministri in guvernarile sale s-au „lepadat” de el.

„si daca m-a deranjat ceva, si aici e o problema mare de caracter, dar nu stiu exact cine s-a apucat sa ii reproseze lui Daniel Constantin ca e prieten cu mine. Pai Calin Popescu Tariceanu nu e prieten cu mine? Pe domnul Chitoiu nu l-am aparat? Pe doamna Gratiela Gavrilescu nu eu am pus-o ministru sau pe domnul Gerea? De cand s-au lepadat asa deodata de mine? imi erau toti foarte apropiati, mai ales cand ii numeam in functii”, a completat fostul prim-ministru,  scrie News.ro.

De asemenea, intrebat daca Liviu Dragnea a cerut excluderea lui Daniel Constantin din Guvern, Victor Ponta a raspuns: „Liviu este foarte bun la a ramane singur”.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Se strange latul in jurul lui Dragnea! Al patrulea inculpat din dosar recunoaste acuzatiile DNA!

In: Stirile zilei

Inca un inculpat in dosarul de coruptie al lui Liviu Dragnea isi recunoaste faptele si cere procedura simplificata, anunta jurnalistul Ionel Stoica de la Adevarul. Este vorba despre Ionel Marineci, șef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei Teleorman, care devine astfel al patrulea inculpat in dosar care isi recunoaste faptele.

Instanta suprema a stabilit pentru 25 aprilie urmatorul termen in proces.

Reamintim ca Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, marti, un nou termen in dosarul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea fictiva a doua membre PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Cele doua membre PSD angajate fictiv si fostul sef al Serviciului Administrativ al institutiei au recunoscut acuzatiile procurorilor la precedentul termen al procesului si au cerut sa fie judecati in procedura simplificata, ceea ce presupune scurtarea procesului, scrie hotnews.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

„In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”, sustine DNA.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

„Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite in cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) si Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal”, arata procurorii DNA in rechizitoriu.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2016, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Referendumul”, dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare.

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor din dosarul „Referendumul”, Dragnea a fost judecat pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Liviu Dragnea a formulat o contestatie la executare in dosarul „Referendumul”, care este judecata de Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Romanii se pregatesc sa iasa in strada! „Daca vor forta demisia lui Kovesi si a lui Lazar, vom fi mai mult de 600.000 in Piete”!

In: Stirile zilei

Se anunta proteste de amploare in Bucuresti si in tara. De aceasta data, oamenii anunta ca ies in strada in semn de sustinere pentru sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si pentru procurorul general, Augustin Lazar.

Miercuri, ministrul Justitiei Tudorel Toader va anunta rezultatul evaluarii in ceea ce ii priveste pe Kovesi si Lazar. Daca PSD-ALDE va incerca sa forteze demisia celor doi, protestatarii anunta ca vor iesi in numar mare in strada.

„MIERCURI, 29 Martie SUNTEM TOATA ZIUA CU OCHII PE EI!

Dupa 56 de zile in strada, miercuri urmeaza runda doi. Pana acum am rezistat, acum e timpul sa luptam din nou!

Va incurajam sa dati share masiv la event, deoarece s-ar putea sa fie cel mai important protest de la momentul OUG 13!

Ministrul Justitiei va comunica rezultatele evaluarii sale cu privire la activitatea sefei DNA, Codruta Kovesi si a Procurorului General, domnul Augustin Lazar. Daca vor incerca sa forteze demisia acestora, de data asta vom fi mai mult de 600 000 ca sa le fie clar, odata pentru totdeauna, ca statul de drept si respectarea legii nu sunt valori negociabile. Societatea civila nu va tolera niciodata un atac la independenta Justitiei. Nu suntem Rusia si nu vom lasa o mana de hoti sa isi faca de cap cu Romania! Au fost votati sa guverneze, nu sa fure!

Luni, sefa DNA a fost la Ministerul Justitiei, chemata la explicatii de catre ministrul Tudorel Toader. Da, acel ministru care a sustinut la Parlamentul European zilele trecute ca nu continutul OUG13 a fost motivul pentru care 600 000 de oameni au iesit in strada, ci ora la care a fost data ordonanta”, se arata in descrierea evenimentului.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni dimineata ca a prelungit pana miercuri termenul pana la care va prezenta evaluarea in privinta procurorului general si a sefei DNA, scrie aktual24.

„Miercuri voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele”, a declarat Toader, in contextul in care termenul de doua saptamani – in care a anuntase ca va publica evaluarile pentru procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si procurorul general, Augustin Lazar – a expirat luni.

Toader a anuntat, pe 12 martie, ca va discuta cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerand ca s-a incalcat legea, conform deciziei Curtii Constitutionale, si a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca „cei doi sa demisioneze pana atunci”.

Stenogramele care arata cum a fost executat Daniel Constantin de Calin Popescu Tariceanu! Metode comuniste ca in anii 50!

In: Stirile zilei

Co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a folosit metode specifice comunistilor din anii 50 in razboiul sau cu Daniel Constantin. A trecut de la rafuiala personala la una cu ”sistemul” pe care Constantin l-ar sluji si de aceea ar trebui eliminat din Guvern si apoi si de la varful ALDE si poate si din partid. El sustine ca Guvernul condus de Dacian Ciolos a trebuit eliminat si din cauza ca slujea SISTEMUL si ca nu va avea vreodata vreo relatie cu presedintele Klaus Iohannis care ar fi mentinut la putere de acelasi SISTEM.

Iata ce sustinea co-presedintele ALDE in sedinta Biroului Politic Central al ALDE in care lui Daniel Constantin i-a fost retras sprijinul politic si deci eliminat din guvern.

STENOGRAME:

”Am avut anumite semnale in timp ca nu avem eu si domnul co-presedinte aceeasi agenda politica. O spun cu mare regret – din timpul campaniei electorale au existat o serie de declaratii pe care le-a facut prin interviuri si se punea sub semnul intrebarii ce facem noi ca partid liberal? Cu alte cuvinte suntem indreptatiti sa pledam pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, sa condamna abuzurile si excesele facute de institutiile represive ale statului?

Si am ramas foarte suprins dar am tacut din gura pentru ca atunci ne aflam in plina campanie si nu era bine sa amplificam un diferend de viziune, in fond de ceva ce tine de principiile esentiale ale liberalismului. Nu cred ca exista in lume un partid care sa se eticheteze ca liberal, poate doar cu exceptia PNL, dar ei nu mai sunt partid liberal dupa cum stiti si care sa abdice de la apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor si ca le cantam in struna institutiilor de forta si institutiilor represive.

Eu am zis ca poate a fost un accident… Dar nu stiu daca a fost numai un accident pentru ca in campanie eu am mers pe acest discurs si am riscat si stiti foarte bine care este situatia ca sa ma trezesc inr-o buna zi impreuna cu alti colegi ca suntem etichetati chiar de domnul Daniel Constantin penali.

Deci eu sunt penal, Varujan felicitari, Daniel Chitoiu, Mircea Banias imi pare rau dar faci si tu parte din aceeasi categorie si lista poate sa continue de la stanga la dreapta – Ovidiu Silaghi si tu si stai ridicati mana, Molot cutare… astia suntem, suntem penali. si eu am ramas neplacut surprins, am tacut din gura si nu am spus nimic. Dar lucrurile nu s-au oprit aici!

Daca in partidul asta unii vorbim de drepturi si libertati si unii ne situam de partea sistemului inseamna ca avem o problema grava. Problema nu e cate procente are unul si altul si de sedii, problema este cum ne pozitionam politic. Nu poti sta in guvern si sa faci figura de tehnocrat pentru ca atunci ma intreb de ce dracu l-am mai dat jos pe Ciolos? Erau buni tehnocratii. aia erau foarte buni – erau prieteni cu Sistemul si asa mai departe. Vrem o Romania democratica , vrem o Romanie libera? Nu stiu, dar intr-un fel sau altul lucrurile trebuie sa le clarificam. Nu e nici o tragedie – unii vor sa fie sustinatorii Sistemului.

Nu o sa fiu prieten cu presedintele Iohannis atata timp cat o sa fie sustinut de Sistem si o sa se sprijine pe Sistem si o sa sustina el insusi Sistemul. Nu am sa fie prieten cu nimeni in acest sens.”, a aratat Calin Popescu Tariceanu, co-presedinte ALDE conform STENOGRAMELOR intrate in posesia STIRIPESURSE.RO.

 

Reactia lui Daniel Constantin a venit tot in cadrul sedintei:

”Stimati colegi, in urma cu un an si jumatate am avut o discutie cu domnul Tariceanu si am spus ca nu am nimic impotriva sa mearga in continuare pe discursul pe care domnia sa il are. I-am impartasit atunci ca eu am un discurs care sa vorbeasca despre economie, despre constructie, despre ce putem sa facem astfel incat Romania sa progreseze. Apreciez determinarea domnului presedinte Tariceanu, dar liberalismul si conducerea unui stat nu stau numai in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale. Sunt esentiale, dar nu poti in discursul public sa vorbesti numai despre aceste lucruri. L-am apreciat pe domnul Tariceanu ca prim-ministru in perioada 2004-2008 pentru ca parea ca este omul care vorbeste despre economie, care liberalizeaza piata, care contribuie la integrarea Romaniei in UE. Astazi nu cred ca e bine sa ne concentram numai intr-o singura directie. Nu am folosit niciodata cuvantul ‘penal’, nu il am in vocabular. A fost o informatie de presa in aceasta saptamana, pe care am contrazis-o imediat, ca nu-mi apartine. Astfel, atribuindu-mi aceste lucruri nu pot sa le cataloghez din pacate decat ca minciuni.”, a replicat Daniel Constantin, co-presedinte ALDE, conform STENOGRAMELOR intrate in posesia STIRIPESURSE.RO

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

De unde vin banii si puterea lui Dragnea! Contracte de aproape jumatate de miliard de euro in 10 ani!

In: Stirile zilei

Aproape 430 de milioane de euro in ultimii zece ani a incasat din contracte cu statul compania privata controlata informal de catre Liviu Dragnea, Teldrum SA.

Teldrum SA a primit lucrari in zece judete din 2007 incoace. Politicienii PSD din unele din aceste judete sunt acum rasplatiti de catre liderul partidului cu functii in Guvern si in structurile guvernamentale extinse.

Influenta lui Liviu Dragnea in administratia centrala si locala a facut ca Teldrum SA sa primeasca de la compania statului care se ocupa de drumuri (fosta CNADNR, actuala CNAIR) nu mai putin de 33 de contracte in ultimii zece ani. Cele mai multe dintre aceste contracte au de a face cu drumuri din judetele Teleorman si Olt, judetele favorite ale lui Dragnea, scrie romanilibera.

in 2008, de exemplu, Teldrum SA a primit de la CNAIR un contract mamut de 32,6 milioane de euro. Era vorba despre un “Acord cadru multianual iarna – vara 2008-2011” pentru “SDN (Sectia Drumuri Nationale a CNAIR – n.r.) ALEXANDRIA”. Asadar, intretinerea drumurilor din zona orasului teleormanean Alexandria atat in ce priveste reparatiile asfaltice, cat si deszapezirile. Contractul a fost acordat Teldrum SA pe finalul mandatului de premier al lui Calin Popescu Tariceanu, in noiembrie 2008.

in aceeasi perioada, Teldrum a mai primit un contract foarte generos, de 8,6 milioane de euro, pentru „Ranforsare, consolidare pe DN 61 km 1+500÷20+000”. DN (drumul national – n.r.) 61 traverseaza judete vecine ale Teleormanului, Giurgiu si Dambovita.

Campioanele absolute din teritoriu la acordat contracte catre firma Teldrum SA sunt doua autoritati teleormanene: municipalitatea din Alexandria, orasul de domiciliu al companiei, si Consiliul Judetean.

Orasul Alexandria a incheiat 17 contracte cu Teldrum SA, iar Consiliul Judetean Teleorman a acordat 55 de contracte companiei alexandrine. Majoritatea contractelor acordate de catre Consiliul Judetean au ca obiect reabilitatea unor drumuri judetene.

Contractele nu sunt imense, de peste zece sau chiar de zeci de milioane de euro, dar sunt, majoritatea, de cam doua-trei milioane de euro fiecare.

Teldrum SA, infiintata de CJ Teleorman, privatizata de Dragnea

Compania Tel Drum a fost infiintata in 1999, ca societate in subordinea Consiliului Judetean Teleorman. Un an mai tarziu, Liviu Dragnea avea sa devina presedinte CJ. in 2001, CJ Teleorman a demarat procedurile de privatizare ale firmei Tel Drum, insa, in paralel contracteaza un credit de 3,7 milioane euro pentru achizitionarea unui tren reciclator, necesar pentru refacerea drumurilor din judet. Licitatia de privatizare a fost castigata de Marian Fiscuci, un apropiat al lui Liviu Dragnea, care a platit atunci aproximativ 400.000 lei, adica in jur de 90.000 euro.

Fostul presedinte al PSD Teleorman, Teodor Nitulescu, declara la un post de televiziune ca privatizarea Tel Drum a fost o frauda de proportii. „Dragnea a sifonat peste un miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (ii apartine lui Dragnea – n.r.). Mie, in 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, sa am 40% din Teldrum si el 60%. Eu, atunci, aveam o firma de constructii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum? in calitatea mea de presedinte PSD Teleorman, din iunie 2002 – aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii”, declara Nitulescu.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

PSD fierbe! Serban Nicolae ataca furibund ambasada SUA!

In: Stirile zilei

Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a reactionat furios dupa ce Laura Codruta Kovesi a anunta, relaxata, ca nu intentioneaza sa demisioneze. Nicolae a atacat fara manusi ambasada SUA la Bucuresti, pe care a denumit-o „Inalta Poarta”.

Intrebat, la Antena 3, daca i se pare o coincidenta ca Laura Codruta Kovesi s-a intalnit cu Tudorel Toader la scurt timp dupa ce acesta se vazuse cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, Serban Nicolae a afirmat ca „nu”. „Nu cred in asemenea coincidente, din pacate. Din pacate pentru noi”, a spus senatorul PSD.

El a atacat-o apoi dur pe Kovesi pentru ca a refuzat sa comenteze acuzatiile de incalcare a Constitutiei: „Poate doamna Kovesi afla ca salariul ei este platit din bani publici iar activitatea sa nu este confidentiala. Trebuie sa dea explicatii pentru acele achitari care pun intr-o lumina proasta DNA. Este o forma de sfidare si de aroganta sa te ascunzi dupa decoratii, dupa declaratiile ambasadorilor. Kovesi trebuie sa dea socoteala in fata statului roman”.

Apoi, Nicolae l-a atacat pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, spunand ca s-a dus la ministerul Justitiei pentru „a-si da cu parerea despre evaluarea lui Kovesi”. El a denumit ambasada SUA drept „Inalta Poarta”, relateaza aktual24.

„Intre ce face domnul Klemm si ce spune Departamentul de Stat este o mare diferenta. Cred ca ambasadorul s-a dus la ministerul Justitiei pentru a-si da cu parerea despre evaluarea lui Kovesi. Aceasta insistenta de a se amesteca, sunt lucruri de care tin de justitia din Romania… Este nefiresc, nu cred ca domnul Maior este toata ziua la Departamentul de Justitie”, a acuzat Nicolae.

Intrebata daca va demisiona, in urma intalnirii cu Tudorel Toader, Kovesi a raspuns: „Nu mi-a cerut demisia, nu intentionez sa-mi deau demisia, DNA si-a facut treaba. Nu doresc sa dau niciun fel de detaliu din cadrul intalnirii”, a declarat Kovesi la finalul intalnirii cu Tudorel Toader.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Victor Ponta il demasca pe Dragnea! „E mai preocupat de aruncarea celorlati peste bord”!

In: Stirile zilei

Victor Ponta lanseaza un noi atac la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea. Fostul premier este indignat ca seful PSD l-a debarcat din guvern pe Daniel Constantin si il avertizeaza pe Grindeanu ca va avea aceeasi soarta.

„In aceasta saptamana atat de plina cu aventuri ‘pescaresti’ mi-am adus aminte de un episod din Septembrie 2012 de la Murighiol din Delta.

Atunci am avut un weekend extrem de incarcat – stabilirea candidatilor la Alegerile Parlamentare din Decembrie 2012 . In plus am adoptat toti o „Declaratie oficiala de solidarizare cu Liviu Dragnea” – stiu ca acum suna comic dar asa a fost!

Am fost atunci in „barca USL” cinci oameni (ca in faimoasa comedie „Operatiunea Monstru”) : Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si – cu voia dvs. ultimul pe lista – „camaradul si prietenul” Liviu Dragnea!

Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani / continuarea o stiti : intai a sarit in apa Crin, dupa aceea am fost eu „impins” mai discret, apoi a urmat aruncarea brutala peste bord a lui Gabi si acum ejectarea cu tot cu bancuta a lui Daniel ! Trista poveste – important e ca in barca a ramas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toti / cel pentru care ne asumam si proclamam toti atunci „solidaritatea” !!!

Ieri am vazut fotografii cu Premierul Grindeanu stand in picioare in barca alaturi de „camaradul si prietenul” Liviu / sper sa fie destept si sa isi puna urgent o vesta solida de salvare pe el – istoria se repeta pentru cei care nu invata din experientele trecutului.

Dincolo de aceste „povesti pescaresti” cel mai important lucru pentru noi toti e sa nu se scufunde „barca”! Vad valuri mari, gauri multe si un „Carmaci” care e mai preocupat de aruncarea celorlati peste bord decat de ajungerea in siguranta la mal!

Eu ma descurc foarte bine sa inot – chiar si contra curentului! Asa ca sunt pregatit sa salvez cat pot de multi pasageri cazuti (sau aruncati) din barca!”, a scris Ponta pe Facebook.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile lui Ponta, Liviu Dragnea a spus „Nu comentez in niciun fel”.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,