Mihai Sora, despre criza declansata de PSD! „Ultima data, am spus ca mi-as dori un premier din specia homo sapiens. Intre timp, am devenit realist: m-as multumi si cu o oaie!”

In: Stirile zilei

Filosoful Mihai Sora comenteaza ironic schimbarile de prim-ministru din ultimul an, reamintind, intr-o postare pe Facebook, ca a spus ca isi doreste un premier „din specia homo sapiens”, dar adauga ca intre timp a devenit mai realist si ca s-ar multumi si cu o oaie.

„Ultima data, am spus ca mi-as dori un Premier din specia homo sapiens. Lumea a ras, crezand pesemne ca ma gandesc la Einstein sau la Fat-Frumos. intre timp, am devenit realist: m-as multumi si cu o oaie”, scrie Mihai sora.

El isi incheie postarea cu o referire la mitingul antiguvernamental anuntat pentur 20 ianuarie in Bucuresti si in alte orase: „Ne vedem pe 20, da?”.

Premierul Mihai Tudose a demisionat luni seara dupa sapte luni de mandat, ca urmare a retragerii sprijinului politic de catre PSD, fiind al doilea prim-ministru care paraseste functia in decurs de un an de la preluarea guvernarii de catre social-democrati.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Autoritatile romane dorm? Oreste Teodorescu atrage atentia asupra unei noi provocari a extremistilor maghiari din Romania!

In: Stirile zilei

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atentia autoritatilor romane fata de o nou provocare la adresa integritatii si identitatii Romaniei din partea extremistilor maghiari din organizatia intitulata „Miscarea celor 64 de comitate”, care au mascat stema Romaniei de la Ambasada din Budapesta cu o panza ce are imprimate simbolurile tinutului secuiesc.

„Provocarile iredentismului maghiar.

Acoperirea stemei Romaniei de la Ambasada Romaniei de la Budapesta de catre membrii “Miscarii celor 64 de comitate” in noaptea de 12-13 ianuarie a.c. Nici o reactie din partea autoritatilor romane la aceasta noua provocare inutila si obraznica.”, relateaza Oreste pe pagina de Facebook.

In imaginea suprapusa peste stema Romaniei este steagul oficial al Consiliului National Secuiesc. Acesta este alcatuit dupa versiunea din anul 1601 a lui Moise Székely, singurul principe al Transilvaniei de origine secuiasca. Este format din trei benzi orizontale, cele marginale fiind de culoare albastra, iar cea din mijloc, mai ingusta, de culoare aurie. Steagul contine cele doua simboluri secuiesti, Soarele si Luna. Soarele, avand infatisarea de o stea aurie cu opt colturi, reprezinta unitatea celor opt scaune secuiesti, in timp ce Luna argintie simbolizeaza credinta, speranta si increderea secuilor.

“Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM) este o organizatie extremista care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari. Aceasta este foarte bine pusa la punct, care militeaza pentru anularea Tratatului de la Trianon si refacerea Ungariei Mari si care este foarte activa in judetele Covasna si Harghita.Liderii acestei miscatri au legaturi stranse cu Jobbik, un partid extremist din Ungaria. Organizatia celor 64 de comitate a fost infiintata la Szeged, in 2001, de catre Laszlo Toroczkai. Acesta era un tanar care milita pentru reintregirea Ungariei Mari, promovand un discurs bazat pe incitare la ura etnica.

 

By: Elena Tudor Tags: , , ,

Sute de angajati raman pe drumuri dupa ce o importanta fabrica se va inchide!

In: Bani, Stirile zilei

Peste 200 de angajati romani, cat si fermierii din zona de vest a tarii vor ramane farao biectul muncii dupa ce actionarul principal de la fabrica de la Fabrica Zaharul, Pfeifer & Lange, a decis sa-si mute operatiunile in Polonia si Ucraina.

Inchiderea fabricii de zahar de la Oradea va produce deranj mare pentru familiile a 93 de fermieri din Bihor, Arad, Satu Mare si Timis care aveau contract cu firma. Cultivatorii de sfecla au vrut sa se asocieze si sa cumpere ei fabrica, dar negocierile au esuat.

„Pana in 2020, cultura sfeclei de zahar poarta dupa ea o subventie de peste o mie de euro la hectar si era bine sa ne folosim de aceasta perioada, dar daca proprietarii asa s-au gandit atunci nu avem ce face”, spune Alexandru Lucaks, presedintele Asociatiei de Cultivatori din Nord-Vest.

Grupul din Germania a hotarat sa renunte la fabrica de zahar pentru ca sfecla este mai scumpa la noi decat in Polonia, de exemplu.

In ciuda eforturilor pe care le-am facut, managementul local impreuna cu managementul din Germania, nu am reusit sa demonstram ca putem fi competitivi si profitabili”, afirma Janos Takacs, manager general Zaharul.

Fermierii care aveau contracte cu fabrica de la Oradea au probleme serioase acum. Trebuie sa se reorienteze dupa ce au cheltuit zeci de mii de euro pentru cultura de sfecla.

„Suntem unele unitati care am cumparat utilaje proprii necesare pentru cultura sfeclei de zahar si care nu se mai pot folosi la alta cultura”, mai spune presedintele Asociatiei de Cultivatori din Nord-Vest.

Investitorii care pleaca de la Oradea ar mai fi inchis patru dintre cele sase fabrici de zahar si in Ucraina. La fel au facut si cu una dintre cele patru pe care le au in Germania.

Fabrica Zaharul

Capacitate: 400.000 tone zahar/an

Angajati concediati: 200

sursa: digi24.ro

By: Elena Tudor Tags: , , , ,

E jale mare in Politia Romana! Demisii si zeci de politisti cercetati dupa cazul politistului pedofil acoperit ani de zile de colegi!

In: Stirile zilei

Seful Politiei Capitalei Nicu Dragos Orlando a demisionat in urma scandalului legat de politistul de la Brigada Rutiera acuzat de agresiune sexuala. De asemenea, si adjunctul sau Marius Eugen Stefan a demisionat. 22 de politisti au fost dati pe mana procurorilor de seful Politiei Romane. Sunt banuiti ca, de-a lungul anilor, l-au protejat pe politistul suspectat in 15 cazuri de abuz sexual.

Seful Politiei Romane a finalizat raportul cerut de Mihai Tudose in 2 zile. Raportul intocmit de chestorul Bogdan Despescu are 11 pagini si duce pana la adjunctul sau Marius Voicu, acum cercetat disciplinar si el.

Raportul scoate la iveala un lant al slabiciunilor si lipsa de reactie intr-un caz atat de grav.

Raportul inaintat de seful Politiei Romane primului-ministru:
100 de politisti au fost audiati de sefi ca sa afle daca agentul arestat pentru pedofilie a fost protejat de colegi. Pentru aproape un sfert dintre ei, exista semne mari de intrebare, iar investigatia va fi continuata de procurori.

„La data de 12.01.2018, din considerente de onoare profesionala, chestorul de politie Dragos Orlando Nicolae a solicitat prin raport scris incetarea imputernicirii in functia de director general al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti.

Totodata, comisarul sef de politie Stefan Marius Eugen, din considerente de onoare profesionala, a solicitat incetarea imputernicirii in functia de director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti”, potrivit acestui raport, care a fost publicat pe site-ul Guvernului.

Totodata, in raport au fost sesizati sefii ierarhici competenti pentru a a dispune efectuarea cercetarii disciplinare pentru urmatorii politisti:

Din cadrul Brigazii Rutiere:

1. comisar de politie Voricu Rene Emanuel, sef direct al agentului de politie Stan Eugen;

2. comisar Sef de politie Gilceava Victor, seful Brigazii Rutiere;

3. comisar de politie Calineata Aurelian, imputemicit adjunct Brigada Rutiera;

4. subcomisar de politie Tudorache Catalin – Ionut, imputernicit sef Supraveghere Rutiera pentru Sectoarele 3, 4 si 5,

5. inspector principal de politie Slabu Marian, seful Biroului politie Rutiera pentru Sectorul 1;

6. inspector de politie Gatan Radu, din cadrul Serviciului Supraveghere Rutiera pentru sectoarele 1, 2 si 6;

7. subcomisar de politie Stoean Stefan, din cadrul Biroului de Psihologie;

8. subcomisar de politie Bivolaru Dorel, din cadrul Brigazii Rutiere – Serviciul Operativ Special;

9. subcomisar de politie Ursu Alexandru, din cadrul Brigazii Rutiere – Serviciul Operativ Special

an, din cadrul Biroului de Psihologie;

8. subcomisar de politie Bivolaru Dorel, din cadrul Brigazii Rutiere – Serviciul Operativ Special;

9. subcomisar de politie Ursu Alexandru, din cadrul Brigazii Rutiere – Serviciul Operativ Special

10. subinspector de politie Porcaru Roxana, din cadrul Brigazii Rutiere –
Supraveghere Ruaera pentru Sectoarele 1, 2 si 6;

11. subinspector de politie Paun George, din cadrul Brigazii Rutiere – Serviciul Operativ Special;.

Din cadrul Sectiei 22 Politie:

cms. Patru Flmin Adrian, seful Sectiei 22 Politie;

scms. Dinicu George, seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Sectiei 22

cms. Stanciu Cosmin, seful Biroului Criminalistic din cadrul Sectiei 22 Politie,

sinsp. Popa Daniel, din cadrul Biroului Investigatii Criminale din cadrul Sectiei 22 Politie;

sinsp. Neacsu Florin, din cadrul Biroului Investigatii Criminale din cadrul Sectiei 22 Politie;

ag. pr. Tican Emanuela, din cadrul Biroului Criminalistic al Sectiei 22 Politie;

ag. pr. Laita Mihai, din cadrul Biroului Investigatii Criminale al Sectiei 22 Politie;

Din cadrul Sectiei 18 Politie:

comisarul Ursu Gabriel, sef birou de investigatii criminale al Sectiei 18 Politie;

subcomisar de politie Oprea Daniel din cadrul Sectiei 18 Politie;

Nu este posibila atragerea unei raspunderi disciplinare, ca urmare a incetarii raporturilor de serviciu, la pensie, in cazul urmatorilor politisti:

1. colonel (r) Vasile Daniel-Gildo, fost sef al Brigazii Rutiere in

2. colonel (r) Radu Viorel, fost sef al Sectiei 18 Politie;

Fata de politistii de mai sus a fost sesizat Parchetul de pe langa
Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a aprecia in ce masura faptele de mai sus constituie infractiuni.

Anterior, prin adresa cu nr. 16224 din 09.01.018, s-a realizat informarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea initierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrarilor penale in care este cercetat cel in cauza, iar, in functie de rezultatul acesteia, dispunerea de masuri legale.

De asemenea, s-a realizat sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la transmiterea catre mass-media a unor date din ancheta penala, nedestinate publicitatii.

sursa: comisarul.ro

NOTA_RAPORT_privind_rezultatul_verificarilor_efectuate_cu_privire_la_cazul_politistului_Stan_Eugen_si_masur… by Dan B on Scribd

By: Elena Tudor Tags: , ,

Academia Romana, mesaj dur catre politicieni: „Clasa politica nu are voie sa deschida o cutie a Pandorei pe care nu o va putea inchide nimeni! Nu totul este de vanzare, nu orice se poate negocia”!

In: Stirile zilei

Academia Romana a facut publice, sub forma de completare a programului referitor la sarbatorirea Centenarului Marii Uniri, un numar de zece recomandari pentru opinia publica si pentru clasa politica romaneasca. Sunt de altfel zece reguli de conduita publica necesara in acest moment istoric al existentei noastre.

1. Pentru Academia Romana, anul 2018 sta sub semnul Centenarului. Este obligatia morala si profesionala a Academiei Romane, ca institutie construita in 1866 de promotorii ei vizionari inclusiv in perspectiva unui asemenea moment astral pe care il reprezinta Marea Unire. Membrii Academiei Romane au reprezentat, de la inceputurile ei, toate regiunile locuite de romani, plus aromanii, chiar daca teritoriile vizate aveau alta apartenenta politica si strategica. Fondatorii ei au fost sapte patrioti din Vechiul Regat, trei din Transilvania, trei din Basarabia, doi din Bucovina, doi din Banat, doi din Maramures si doi din Macedonia. Cu mai bine de 50 de ani inaintea Marii Uniri, Academia Romana ilustra, in nuce, proiectul de la 1918.

2. Academia Romana stie ca Centenarul nu este si nu trebuie sa fie exclusiv despre trecut. Centenarul este despre prezentul Romaniei si despre viitorul ei. Performanta stramosilor nostri de la 1 Decembrie 1918 devine oglinda care ne permite sa ne comparam noi, cei de azi si proiectele noastre prezente si viitoare, cu predecesorii. Centenarul este un bun prilej de a discuta despre Romania, Romania pe care am mostenit-o de la bunicii nostri, Romania pe care o construim noi astazi si Romania pe care o vom lasa mostenire copiilor si nepotilor nostri.

3. 1 Decembrie 1918 este un bun prilej de a ne bucura impreuna, toti romanii, indiferent unde se afla ei astazi, de succesul unui proiect politic si de omagiere a promotorilor sai. A fost clipa astrala a acestui popor, un moment care a incununat un proiect politic amplu, de mare complexitate si urmat cu acribie, indiferent de conjuncturi. A fost un succes. incepand cu anii ʼ30 ai secolului trecut, Romania a urmat o evolutie ascendenta in dezvoltarea ei socio-economica, dar tocmai cand astepta sa culeaga fructele efortului politico-economic depus in favoarea Unirii Unire, a fost brutal impiedicata de razboi si, ulterior, de ocupatia sovietica – ambele au surpat cel mai mare proiect statal pe care Romania moderna l-a avut vreodata. Dar prin succesul lui 1 Decembrie 1918, romanii trebuie sa inteleaga ca nici in „gena romaneasca”, nici in „psihologia poporului roman”, nici in geografia sau religia lui nu este inscrisa vreo fatalitate a esecului si a infrangerii. Din moment ce acelasi popor a repurtat, mai ales la 1 Decembrie 1918, succese politice sau strategice marcante, interne si internationale, inseamna ca se poate. Iar daca acum nu se poate, esecul este exclusiv al nostru, al celor de astazi, care nu mai pot, la 100 de ani de la Unire, sa se ridice la inaltinea inaintasilor. 1 Decembrie 1918 este semnul explicit al faptului ca pentru escurile de astazi nu putem da vina decat pe noi insine. Centenarul ne reaminteste, intempestiv, ca nu avem, in realitate, nicio scuza.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Paradisul milionarilor de la Marea Neagra! Afacerea secreta a lui Mazare!

In: Stirile zilei

„Treizeci si trei dintre cei mai bogati politicieni si oameni de afaceri sunt sau au fost rezidentii unui complex imobiliar de lux din Constanta, construit in urma unei oferte de nerefuzat. in urma cu 12 ani, Radu Mazare i-a dat unui om de afaceri o bucata de plaja, la pachet cu avizele necesare construirii unui imobil exclusivist. Omul de afaceri s-a ales cu milioane de euro, iar Mazare cu un nou dosar penal”, dezvaluie publicatia info-sud-est.ro.

„Un apartament in acest complex costa intre 350.000 si 500.000 de euro. Chiar daca pretul unei resedinte din acest paradis imobiliar inaltat pe malul marii este si de 10 ori mai mare decat pretul unui apartament din Constanta, imobilele din complexul Caelia, care ajung si la 230 mp, si-au gasit repede proprietarii. in momentul inaugurarii complexului, jumatate din proprietati erau deja cumparate, iar la scurt timp dupa aceea nu mai exista niciun apartament neadjudecat”, arata jurnalistii.

Potrivit acestora, locatarii sunt preponderent VIP-uri din politica, afaceri si lumea sportului.

„Printre cei care au cumparat apartamentele de lux se numara si: Vasile Blaga – fost ministru de interne si sef al PDL; Florin Nicolae Muntean – numit de Adriean Videanu, in 2009, director general la Transgaz; Raul Doicescu – prieten si partener de afaceri al fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu, alaturi de fosta soacra a Elenei Basescu; Nela Pavaloiu – fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, trimisa in judecata de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale din Ferma Baneasa si Padurea Snagov; Dan George Oproescu si Theodor Berna – abonati, prin firmele lor, la banii publici si parteneri de afaceri cu finul lui Adriean Videanu; Anca Cristina Godeanu – fina Andreei Paul Vass si apropiata a Elenei Udrea, fosta sefa a Autoritatii de Management pentru POSDRU; Corneliu Cosac – tatal lui Sergiu Cosac, partener de afaceri cu unul dintre fratii lui Omar Hayssam; Daiana Maria Al Bitar – nasa de cununie al cuplului Gabriela Firea si Florin Pandele”.

in anul 2006, afaceristul Viorel Paunescu vinde Hotelul Rex catre familia Adamescu, in schimbul a 10 milioane de euro. Cu banii obtinuti pe monumentul istoric, Paunescu se muta 10 metri mai la sud unde ridica un complex rezidential gigant direct pe plaja, pe care il numeste Caelia Residence. L-a construit pe o bucata de plaja de 4353 de metri patrati cumparata de la primarie. Procurorii DNA spun ca Radu Mazare a vandut terenul mult prea ieftin, asa ca fostul primar s-a ales cu un nou dosar penal pentru abuz in serviciu. Radu Mazare, fugit in Madagascar si arestat in lipsa, a declarat public ca nu el a evaluat parcela de plaja si ca nici nu stia cui o vinde.

La un an dupa ce a cumparat terenul, Paunescu a obtinut si o autorizatie de construire pentru un hotel de cinci stele. S-a gandit mai bine si dupa inca un an, in 2008, a obtinut de la primaria aceluiasi Radu Mazare aprobarea pentru o cladire de 11 etaje, care este, de fapt, parcarea multietajata automatizata a Complexului Caelia.

in anul 2011, Mazare si Paunescu au incheiat aventura imobiliara, inconjurati de parteneri de afaceri si celebritati. in momentul inaugurarii complexului Caelia, Viorel Paunescu considera ca investitia de 19 milioane de euro, care i-a adus rapid un profit de cateva milioane de euro, este, de fapt, un ”cadou” pe care el il face turismului romanesc, domeniu in care Paunescu a derulat afaceri prospere timp de aproape jumatate de veac.

Sursa: info-sud-est.ro

Florin Calinescu da de pamant cu Carmen Dan! „Carmensita, trebuie sa-ti vezi de treaba ta ca bibliotecara sau stergatoare de praf”

In: Stirile zilei

Actorul Florin Calinescu, intr-un mesaj video pe pagina sa de Facebook, a criticat-o in termeni duri pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru modul in care a actionat in cazul politistului pedofil din Capitala.

Florin Calinescu ii sugereaza ministrului sa faca ea un pas in spate, pana la Alexandria, si sa-si vada de treaba ei de „stergatoare de praf pe documentele de scoala generala”.

Modul in care ministrul de Interne a actionat in cazul politistului acuzat de agresiune sexuala a doi minori din Drumul Taberei a starnit revolta actorului Florin Calinescu, care si-a exprimat nemultumirea printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. De vreme ce ministrului i-a cerut sefului Serviciului de Omoruri sa „faca un pas in spate”, actorul ii sugereaza lui Carmen Dan sa faca ea pasi pana la Alexandria.

„Carmensita a primit ordin de la Livulica sa ia pozitie, sa-l demita p-ala, sa-l demita p-ala…pentru ca cineva trebuie sa faca un pas inapoi. Eu cred ca tu, Carmensita, trebuie sa faci exact atatia pasi inapoi pana la Alexandria si sa-ti vezi de treaba ta, ca bibliotecara sau stergatoare de praf pe documente de scoala generala sau ce era. Nu politistii, nu sefii astia pe care i-ai demis tu sunt vinovati, ministru iese mereu demn in fata si face niste pasi in fata ca sa-si dea demisia, nu vreun sef de la minister”, a spus actorul Florin Calinescu in mesajul video.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Comunistii de peste Prut au ajuns in Romania pentru omagierea celui mai reprezentativ conducator al Moldovei!

In: Stirile zilei

Lipsita fiind pe teritoriul R. Moldova de tot ce inseamna efigii si edificii istorice, care sa ateste o fireasca continuitate a Moldovei, o cohorta de socialisti s-a gandit sa treaca Prutul. Pretextul: o batalie a lui stefan cel Mare dusa la Vaslui in 1475 sau cel putin asa incearca sa sugereze pe pagina sa de Facebook deputatul socialist Grigore Novac.

Frumos incolonati, cu floricele in maini si strajuiti de tricolorul romanesc, socialistii au ridicat ochii piosi la Stefan cel Mare, fiind totodata luminati de tricolorul imens de pe cladirea Consiliului Judetean Vaslui aflata in spatele statuii domnitorului roman.

Dupa aceasta mareata actiune, revenirea la realitatea unei concrete lipse istorico-identitare aflata peste tot in R. Moldova pare o permanenta autoflagelare, care, din motive doar de ei cunoscute, socialistii si-o administreaza din cand in cand, arata deschide.md.

 

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Kira Hagi a fost desemnata „Cea mai buna actrita” in America la Actors Awards!

In: Stirile zilei

Kira Hagi, fiica „Regelui“ Gheorghe Hagi, a fost desemnata „Cea mai buna actrita“ la Actors Awards, o competitie internationala care recompenseaza actorii de pretutindeni. Competitia Actors Awards ofera recunoastere in fiecare luna actorilor de pe plan international, care joaca in filme de lung metraj si de scurt metraj, in productii independente sau in seriale TV si online. Kira, o tanara aspiranta la Hollywood, a fost remarcata pentru rolul din productia americana „Fragile“.

Ea a fost rasplatita cu titlul de „Cea mai buna actrita“ pe decembrie 2017 la Actors Awards, o competitie ce o poate propulsa in atentia producatorilor. „Eu in drum spre Oscar…“, a comentat Kira Hagi pe pagina sa de Facebook.

„Acest scurtmetraj rezuma finalul celor trei ani la scoala de film si sarbatoreste inceperea unui nou capitol al vietii mele. Vreau sa multumesc intregii mele echipe, care m-a sustinut in realizarea acestui proiect. De asemenea, vreau sa multumesc Los Angeles Film Awards pentru vestile minunate primite”, a scris Kira Hagi pe pagina ei de Facebook.

Kira Hagi a primit doua premii – mentiune de onoare pentru „cel mai bun scurtmetraj indie” si cel de interpretare („inspiring woman in a film”).

„Felicitari romancei Kira Hagi, pentru succesul in lumea filmului american, la LA Film Awards”, a scris Ambasada Statelor Unite la Bucuresti pe pagina de Facebook.

„Suntem incantati sa anuntam finalistii lunii decembrie 2017“, a comunicat Actors Awards la 9 ianuarie. Acestia sunt: Ashley Tabatabai – Falsified (Marea Britanie), Noah Howald – About Patience (Switzerland), Kira Hagi – Fragile (SUA), Brian Quintero – Narcissistic (Canada), Carlos Antonio Leon – Ann (SUA), Bryan Larkin – Dead End (Hong Kong, Marea Britanie). „Foarte interesanta prestatia acestei tinere si talentate actrite. Kira a oferit o performanta extraordinara intr-un provocator spectacol one-man show. A fost o placere sa o urmaresc. Felicitari!“, a transmis Jean Vincentelli, actorul francez care este presedintele juriului Actors Awards.

 

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Scrisoarea unui politist care l-a anchetat pe pedofil face inconjurul internetului:”I-as smulge dintii”! Lectie pentru Carmen Dan: „Nu vreti dumneavoastra sa facem toti un pas in spate?”

In: Stirile zilei

Carmen Dan, ministrul de Interne, a cerut demisii in masa, ale sefilor din Politia Romana, dupa mediatizatul caz al pedofilului politist. In acest context, politistii au luat atitudine. Unul dintre ei, ofiter de la serviciul Omoruri, a scris o scrisoare in care ii da o adevarata lectie ministrului Carmen Dan.

„Radiografia unui „A.C.”

Dupa aproape 3 zile de panica, odiosul ajunge in birou la noi la audieri. Si recunoaste. Spune tot. Senin. I-as smulge dintii. Am un copil acasa. Colegii mei au si ei copii. Asta a si fost motivul pentru care am cerut noi ca Serviciu sa luam dosarele cu A.N. cu pedofili. Pentru ca suntem parinti. Dar imi infranez orice instinct de tata si scot dosarele din sertar. Ma uit la imagini. Ceva imi spunea de vineri ca e el. Semana. Aveam nevoie de o certitudine. Si vine ADN–ul. Mostra ADN luata de la odios se potriveste cu mostrele luate in 2009 si 2012. Le-am facut dreptate copiilor. E singura satisfactie pe care o ai. Stii ca l-ai prins si ca nu va mai face rau.

Dar sa revenim la momentul aducerii odiosului la birou. Stiam cativa. Si niciunul dintre noi nu a sifonat la presa. Seful anunta ierarhic sefii. Si dintr-o data ne bubuie telefoanele. Suna presa. Suna toata presa. La tv incepusera unii sa dea. De unde? De la noi n-a suflat nimeni o vorba. Si nici in urmatoarea ora. Ne-am vazut de treaba. La tv curgeau tot felul de informatii. Presa afla ca-i politist. Politia e pur si simplu zguduita. Ministerul e daramat. Cere explicatii si o analiza. Seara declaratii. Doi purtatori de cuvant care au transmis mesajele institutiei. Eu ma bucur ca l-am prins si ma uit ca prostul la imaginile pe care le-am mediatizat in 2012 cum dracu’ niciunul dintre colegii lui nu l-a recunoscut.

Era unul de-al nostru. Bine ca l-am prins. Ajung acasa spre dimineata. Pe la 5. Ma uit la copilul meu si… imi tropaie un gand negru. Cati or mai fi pe strazi ca asta? Fac un dus si ii multumesc lui Dumnezeu ca l-am prins si ca am rezolvat si cele doua A.N.–uri. Ca pot sa-i chem pe parintii copiilor si sa le spun ca l-am prins. Ca e un dement mai putin pe strazi langa copiii nostri. Ma culc linistit si ma trezesc.

A doua zi ministrul de interne cere pasi in spate de la seful Politiei Romane. Toti stau pititi. Si televizoarele explodeaza iar. Sunt informatii pe surse care nu au legatura cu realitatea. Nu le dau importanta. Jurnalisti nedocumentati. Si in toata frasuiala de la birou se anunta declaratii la Interne. Si iese ministrul. Ramanem blocati. Vrea un pas in spate de la Radu. Pentru ce? De ce? Aaaaa… pentru ca nu le-a raspuns reporterilor la telefon? Doamna ministru! Dar nu vreti dumneavoastra sa facem toti un pas in spate? Ca noi ne-am saturat.

Si la Gigina ni s-au cerut pasi in spate si-am primit 3 controale. Am muncit in cazul asta, in cel din 2009 si in cel din 2012 de ne-au bubuit urechile. Dar nu vreti sa plecam cu totii si sa aduceti dumneavoastra din cei 6.000 de oameni de pe strada pe care vreti sa-i angajati? Cu ce-am gresit? Ca ne-am facut datoria? Dar poate ne spuneti de ce politia nu are un program de recunoastere faciala asa cum se lauda ca o sa cumpere in 2016. Si poate nu stiti ca dumneavoastra nu aveti ADN-ul in baza de date, asa cum nu-l au toti romanii.

Cu ce sa comparam noi mostrele luate in 2009 si 2012? Cu ce? Si de cand un superior cere explicatii in dosare pe delegare? E ca si cum ne-ar fi intrebat Oprea ce noutati mai sunt in dosarul lui si de ce am luat registrele de la Rutiera.

Dumneavoastra stiti cu ce se ocupa Serviciul nostru? Noi nu rezolvam toate violurile din Bucuresti. Noi rezolvam crimele. De pedofili am cerut noi sa ne ocupam. Dar stiti ca viol nu inseamna pedofilie?! Adica speta din 2016 era cu o femeie majora. Si am fi luat-o si pe asta daca ne solicita cineva. Sunt 26 de sectii in Bucuresti, iar asa-zisele sisteme cumparate pe bani multi ca noi sa fim operativi sunt o vrajeala. Daca nu te suna omul de la sectie sa-ti semnaleze ceva sau dispeceratul nu poti ghici un caz.
Lasati-ne sa ne facem treaba ca nu e razboiul nostru.

Un ofiter de la Serviciul Omoruri P.s: Pentru cei care nu sunt familiarizati, A.C. = dosar cu Autor Cunoscut, A.N = dosar cu Autor necunoscut”, conchide politistul.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,