STUDIU: Cum ne pot afecta hainele sanatatea! Vezi VIDEO

In: Sanatate, Stirile zilei, Videogalerie

Un studiu arata ca in magazine se gasesc foarte multe haine contaminate cu substante chimice periculoase, care pot provoca dezechilibre hormonale si chiar cancer, potrivit stirileprotv.ro.

Si in Romania s-au facut astfel de studii, in special pe articole decorative, iar rezultatele obtinute sunt alarmante. Testarile se fac pe mostre prelevate din perdele, covoare, perne decorative, lenjerie de pat, dar si haine.


Analizele de laborator au aratat ca o parte din materialele testate contin o cantitate foarte mare de substante toxice, cum ar fi formaldehida. Acestea, de exemplu, contin in loc de 16 mg pe kg, peste 600 de mg pe kg. Testele arata ca multe tesaturi contin toxine pe care noi le ingeram stand in casa si chiar in timpul somnului. Specialistii spun ca acestea se acumuleaza in organism, iar efectele apar in timp si astfel nu realizam de ce ne-am imbolnavit de cancer sau de ulcer.

Loading...

Formaldehida este una dintre cele mai reactive substante. Reactionand cu organismul produce iritatii ale pielii, ale ochilor, rosiri, iritatii ale gatului, putand sa duca la expuneri mari pana la leucemie, cancer esofagian sau cancer faringian. Este un adevarat dezastru, in special in articolele pentru copii.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close