Surpriza lui Iohannis pentru sefia DIICOT! Presedintele amana numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu! – Cap Limpede

Surpriza lui Iohannis pentru sefia DIICOT! Presedintele amana numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Presedintele Klaus Iohannis este precaut privind numirea noului sef la DIICOT dupa ce fostul sef, Alina Bica a fost trimis in judecata de DNA. Klaus Iohannis a cerut spre consultare, stenograma sedintei in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil, potrivit mediafax.
Administratia Prezidentiala a anuntat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justitiei, Robert Marius Cazanciuc, a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, insotita de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

”In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere”, se precizeaza in comunicatul transmis de Presedintie.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis , pe 6 mai, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presa al MJ.
Daniel Horodniceanu a primit, lunea trecuta, avizul favorabil de la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea functiei de procuror sef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” si doua „impotriva”.

Loading...

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close