Surpriza pentru toti romanii! Cate zile libere vom avea pe saptamana

In: Politic

Un deputat liberal vine cu o noua propunere pentru cei care vor sa-si rotunjeasca veniturile si sa munceasca in week-end.

In luna mai a acestui an, Cristian Horia, deputat PNL a depus la Parlament un proiect de lege privind repausul saptamanal.

„Repausul saptamanal nu poate fi mai mic de 24 de ore, care urmeaza unei perioade de repaus zilnic de 12 ore si se acorda, de regula, sambata sau duminica”, se arata in propunerea legislativa initiata de deputatul PNL.

Odata cu proiectul se doreste ca angajatorii seriosi sa plateasca legal si corect munca suplimentara si, in plus, totodata s-ar reduce tentatia de munca la „gri”, scrie Observator.

Citeste si   Declaratia care mi-a starnit lacrimile: “Mi-am dorit toata viata sa fiu fotbalist. Si a doua cea mai mare dorinta, sa am fooooaarte multi bani. Ce sa fac acum cu ei?”

„Prezenta initiativa legislativa este inspirata de realitatea cotidiana. in conditiile cresterii costului vietii, orice persoana incadrata legal in munca doreste, in primul rand, sa castige mai multi bani prin munca suplimentara remunerata, dublu in conditiile legiile.

In forma actuala a legii, munca suplimentara nu poate fi efectuata sambata, intrucat codul muncii obliga la repaus saptamanal de minim 2 zile consecutive (art 137, Legea 53/2003). Astfel, in situatia in care productia o cere si se lucreaza suplimentar sambata, muncitorii, pe langa plata dubla ar trebui sa fie liberi in ziua de luni.

Aceasta anuleaza insasi esenta muncii suplimentare care are drept scop cresterea productiei pe perioade limitate de timp. Ori scopul muncitorilor este sa aiba castiguri salariale sporite. Trebuie sa amintim ca munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul angajatului.

Citeste si   Liderul opozitiei din Rusia a fost asasinat la MOSCOVA!

Consideram ca modificarea legislativa permite angajatorilor de buna credinta sa plateasca corect si legal munca suplimentara. Permite companiilor romanesti sa fie competitive pe piata europeana si reduce tentatia muncii la gri.

De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca drepturile angajatorilor nu sunt afectate, munca suplimentara putand fi efectuata, in conditiile legii, numai cu acordul angajatului si al sindicatului sau reprezentantului legal. in plus, se garanteaza plata dubla a orelor suplimentare efectuate si plata integrala a obligatiilor catre stat pentru munca prestata”, conform expunerii de motive.

Citeste si   Grecii au spus pas creditorilor internationali! Aproape 60% sunt impotriva!

Senatul a respins proiectul de act normativ. Camera Deputatilor este camera decizionala.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close