Tariceanu audiat in dosarul penal de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului!

In: Injustitia

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, s-a prezentat miercuri, 8 februarie, la inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca in camera preliminara dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului. La sosirea la iCCJ, Tariceanu nu a dorit sa faca declaratii presei.

Totodata, Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului Tariceanu, a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa. Conform DNA, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Citeste si   Cel mai GREU deputat PSD a fost pus sub invinuire de DNA! Nu o sa-ti vina sa crezi pentru ce LIDER de partid facea TRAFIC DE INFLUENTA!

Procurorii DNA Brasov l-au trimis joi in judecata pe seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in dosarul retrocedarii ilegale a Padurii Snagov si a Fermei regale Baneasa. Tariceanu a reactionat, spunand ca aceasta imprejurare nu-i schimba cu nimic pozitia, proiectele de viitor si atitudinea constant critica exprimata public.

Anchetatorii afirma ca Tariceanu a mintit atunci cand a fost audiat in legatura cu dosarul „Ferma Baneasa”, in care Remus Truica, printul Paul, Dan Andronic si mai multi milionari israelieni au fost deja trimisi in judecata. „La data de 15 aprilie 2016, in cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata“, au aratat procurorii.

Citeste si   Laura Codruta Kovesi provoaca panica in randul politicienilor

Astfel, Tariceanu a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), si nici despre implicarea milionarilor israelieni Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare, – actele de vanzare–cumparare vizand aceste bunuri. De asemenea, sustin anchetatori, Calin Popescu Tariceanu a mai facut declaratii neadevarate si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu Tal Silberstein, Dan Andronic si Remus Truica.

Citeste si   Spaga de 2 milioane pentru ministrul Finantelor! Darius Valcov este acuzat de fapte din mandatul de primar al Slatinei!

Seful Senatului ar fi ascuns discutiile purtate cu cei implicati in afacerea retrocedarilor ilegale referitoare la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor si modalitatea de dobandire si valorificare a proprietatilor revendicate. in acelasi context, Tariceanu a mai precizat ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu Tal Silberstein. Tariceanu ar fi mintit si atunci cand a negat ca l-ar fi prezentat pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania, relateaza Adevarul

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close