Toti soferii trebuie sa stie asta! Codul Rutier se schimba!

In: Stirile zilei

Cinci parlamentari propun, printr-o initiativa legislativa, ca soferii care achita in termenul legal jumatate din minimul amenzii prevazute de lege sa beneficieze si de injumatatirea perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

Patru deputati PSD si un senator PNL au depus la Senat un proiect de modificarea a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin care isi propun sa rezolve problema amenzilor de circulatie neplatite, potrivit expunerii de motive.

Citeste si   PUTIN si POROSENKO, din nou fata in fata! DECIZIA pe care au luat-o in ceea ce priveste UCRAINA!

Potrivit initiativei, contravenientul care a fost sanctionat cu amenda si sanctiune contraventionala complementara si care achita amenda in termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma sa beneficieze si de reducerea cu jumatate a perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitarii dreptului sau de a conduce.

”Cetateanul este incurajat sa achite amenda in termenul prevazut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare fata de norma juridica”, considera parlamentarii, argumentand in favoarea injumatatirii nu doar a amenzii, ci si a sanctiunii contraventionale complementare.

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close