Traian Basescu: Am declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari!

In: Politic, Stirile zilei

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari.

Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una “care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor”.


“Din punctul meu de vedere, aceasta atitudine a majoritatii USL, care respinge punerea in aplicare a referdnumului din 2009 nu are nimic de a face cu democratia si cu poporul in numele caruia Parlamentul sustine ca isi exercita mandatul”, a spus Basescu.

El a precizat ca a declansat procedura unui nou referendum.

“In aceasta dupa-amiaza am declansat procedura unui nou referendum cu doua intrebari: daca romani vor Parlament unicameral si daca romanii vor Parlament cu 300 de membri”, a spus Basescu.

Presedintele a spus ca va emite decretul “in functie de ce se intampla in Parlament si la Curtea Constitutionala“.

“Este obligatia mea sa nu spun «Asta e, dragi romani», ci sa utilizez toate mijloacele constitutionale pentru a da sanse ca democratia sa invinga vointa majoritatii parlamentare”, a spus Basescu, mentionand ca a dorit sa inceapa acest demers inainte de vacanta parlamentara.

El …read more

Via: Circul Politic

Loading...

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close