Transnistria, tot mai interesata de a intra in componenta Rusiei!

In: Stirile zilei, World

Transnistria este tot mai interesata de a intra in componenta Rusiei a declarat liderul separatist Evgheni Sevciuk, mentionand ca situatia s-a agravat dupa ce Republica Moldova a transferat o parte din suveranitatea sa militara Romaniei.

„Vreau sa spun ca avem o pozitie clara si ferma. In 2006, a fost organizat un referendum, in cadrul caruia 97 la suta dintre locuitorii Transnistriei au votat pentru independenta si, ulterior, pentru unire cu Rusia. Acesta este scopul nostru politic”, a declarat Sevciuk, intr-un interviu pentru postul rus de televiziune RBK-TV, reamintind ca „pozitia noastra in aceasta privinta a ramas neschimbata timp de 24 de ani”.


El a subliniat ca Rusia „intotdeauna a dat dovada de rabdare” in incercarea de a solutiona conflictul transnistrean.

„Insa astazi situatia s-a schimbat radical, deoarece R.Moldova a delegat practic o mare parte din suveranitatea sa economica Europei, iar suveranitatea militara i-a delegat-o Romaniei. Exista un acord de cooperare militara intre R.Moldova si Romania. Astfel, conflictul (transnistrean) ramane nesolutionat”, a afirmat liderul separatist de la Tiraspol, exprimandu-si nemultumirea fata de recunoasterea limbii romane drept limba de stat a Republicii Moldova.

Sevciuk a propus amanarea negocierilor in formatul 5+2, care ar trebui sa ai loc la Viena.

„Le propun partenerilor sa amanam negocierile, pentru a vedea cum se va comporta R.Moldova. Consider ca desfasurarea negocierilor in contextul blocadei economice este inutila”, a declarat el.

Liderul de la Tiraspol a reiterat ca raporturile dintre Republica Moldova si Transnistria pot fi rezolvate printr-un divort „civilizat”, care ar respecta interesele locuitorilor din regiunea separatista.

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Citeste si   Intrebarile lui Tudor Chirila la care autoritatile refuza sa raspunda! Este cumplit ce se intampla!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close