Turcia se pregateste de lansarea unui nou satelit militar: GOKTURK-3

In: Stirile zilei, World

gokturk-satellite26Guvernul de la ANKARA pregateste dezvoltarea unui satelit national capabil sa duca aeronave militare si civile pe orbita, potrivit ministrului turc al apararii Ismet Yilmaz. Potrivit unei intalniri care a avut loc la comitetul de industrie militara turc din trei ianuarie 2013, Ismet Yilmaz a declarat ca guvernul turc va demara negocierile cu producatorul turc de armament Roketsan Inc., pentru prima faza a conceptiei sistemului, „pentru a fi siguri ca satelitii civili si militari pot fi trimisi in spatiu”, potrivit lui Yilmaz. 

Citeste si   Un ascensor al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol

In timpul intalnirii din trei ianuarie, solicitata de Yilmaz si de primul ministru turc Tayyip Erdogan, comitetul a mai aprobat si inceperea negocierilor cu compania turca Turkish Aerospace Industries (TAI) pentru dezvoltarea unui radar cu diafragma sintetica (SAR) denumit Gokturk-3, cu suportul producatorului de electronica militara Aselsan si institutul de cercetare turc Tubitak.


Cu un segment comprimat intr-un singur satelit echipat cu SAR, terminal de sol, si cu statie mobila la sol, Gokturk-3 va aduce imagini de rezolutie foarte mare din orice colt al lumii zi si noapte, in orice conditii meteo, potrivit administratiei turce.

Citeste si   Gigi Becali a fost achitat în dosarul Valiza. Vezi verdictul judecătorilor!

In una decembrie Turica a lansat un satelit asamblat pe piata interna care furnizeaza imagine de calitate medie: Gokturk-2. Acesta incorporeaza un sistem de generare a energiei solare realizat in Germania si un instrument optic furnizat de Coreea de Sud. Aceasta misiune vine dupa lansarea in august 2011 a microsatelitului de la Dnepr.

In urmatorii ani Turcia planuieste sa lanseze Gokturk-1, cel mai mare si satelit capabil sa furnizeze informatii de detaliu similare cu performantele satelitului de observare French Pleiades Earth, construit de EADS-Astrium. Gokturk-1 este deja in constructie printr-o intelegere cu Telespazio si Thales Alenia Space, care prevede constructia, asamblarea, lansarea si testarea in Turcia.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close