Turistii straini au cheltuit in Romania un miliard de euro!

In: Bani

Turistii straini care au vizitat Romania anul trecut au cheltuit 4,79 miliarde de lei (  1,08 miliarde de euro), cele mai mari sume fiind alocate pentru cazare, conform INS.

„Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti inRomania l-a reprezentatafacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (58,0% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 66,4% din total. Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania l-a reprezentat calatoriile in scop particular (42,0% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 33,6% din total. Calatoriile in scop particuar includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit, alte activitati”, arata INS, intr-un comunicat.


Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (55,1%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (84,1%).

Loading...

Citeste pe BizTop.ro!

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close